Els Gegants de Sant Cugat augmenten la família

Durant la 30a Trobada gegantera de Festa Major es presentarà el nou gegant de la colla

Els Gegants de Sant Cugat incorporen aquesta Festa Major un nou gegant que es presentarà en públic el dissabte, 2 de juliol, durant la celebració de la 30a Trobada Gegantera. Es tracta d'un petit gegant, rialler, una mica calb i una mica trapella.

El nou gegant, del que encara no se'n sap el nom, ha estat modelat per l'artista i geganter Adolf Priante, i l'elaboració del vestit i l'estructura interna és obra de diversos membres de la colla, amb el suport del Centre de Restauració de Catalunya.

D'altra banda, el Joan i la Marieta estrenaran vestits. La nova indumentària és obra del Taller d'Escultura Casserras de Solsona, el mateix taller que va construir els gegants fa prop de 30 anys, i els gegants ja la lluiran durant el seguici d'inici de Festa Major.

La nova indumentària no presenta grans canvis, conservant la imatge dels pagesos benestants de finals del XVIII per festa gran, segons l'estudi realitzat en el seu dia per en Joan Tortosa.

Les novetats es descobriran per Festa Major, on a més de participar dels diferents seguicis, la colla organitza la 30a Trobada de Gegants, el dissabte, 2 de juliol. A les 17.30 hores es farà la plantada de gegants a la rambla del Celler i a les 18 hores començarà el seu recorregut pels carrers centrals de la ciutat fins a la plaça d'Octavià.

Després de la presentació de les colles i gegants, es farà un ball conjunt, a les 19.30 hores.

"Les gegantes amb tu"

Imatge de la campanya

Els Geganters de Sant Cugat s'han sumat a la campanya "Les gegantes amb tu" impulsada per la colla gegantera de Sant Pere de Vilamajor per recollir diners per la recerca contra el càncer. A Sant Cugat, la presentació de la campanya es farà coincidint amb els actes de Festa Major.

Durant les actuacions dels Gegants s'instal·larà una taula per informar sobre la campanya i en la que es podran comprar samarretes amb el lema "Les gegantes amb tu". Una camiseta dissenyada per la pintora sancugatenca Maria Fabre, membre de la colla.

La recaptació anirà a la Fundació WHIO (Vall d'Hebron Institut Oncològic).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem