Els llibres del procés i les roses vermelles i grogues, el més venut per Sant Jordi

Els grans demandats a la diada han sigut 'Dies que duraran anys', de Jordi Borras, i 'Els amants de la rambla del Celler', de Víctor Alexandre

Sant Jordi deixa satisfets als llibreters i floristes de Sant Cugat del Vallès. La jornada del patró de Catalunya ha estat marcada pels bons resultats en les vendes de llibres i roses, i han fet del centre de la ciutat una zona festiva amb carrers plens de colors.

La diferència d'horari respecte a l'any passat, ha sigut notable. Carrers plens a vessar de gent i parades plenes de contrastos han transformat el centre de Sant Cugat en una festa de tarda a la fresca.

Mireu les millors fotos de la Diada de Sant Jordi.

Roses i llibres prenen els carrers de Sant Cugat

Roses de tota mena han cobert els carrers de Sant Cugat. FOTO: Toni Alfaro.

Pel que fa a les vendes, tots els botiguers coincideixen en què aquest any ha sigut un molt bon any respecte al passat Sant Jordi, tant en roses com, especialment, en llibres. "No es pot comparar en absolut, perquè el volum de vendes s'ha concentrat a les 19 h", ha indicat Laura Rodés, col·laboradora de la llibreria Paideia. També ha sigut destacable la temàtica més popular: "el més característic d'aquest Sant Jordi és el tema del procés", ha explicat Alex Vicente, treballador d'Abacus.

Els llibres més venuts a Sant Cugat han sigut els relacionats amb el procés independentista: Dies que duraran anys, de Jordi Borràs i Per la llibertat, de l'editorial Ara Llibres, han sigut els més venuts a la ciutat, tot i que també destaca el llibre Els amants de la rambla del Celler, del santcugatenc Víctor Alexandre. En Pablo Jiménez, del Celler de Llibres, ha volgut destacar també Un amor, d'Alejandro Palomas. Els dos últims, ha volgut indicar "són autors de casa, que ens agraden molt".

Pel que fa a les roses, les més venudes han sigut la clàssica rosa vermella, en multitud de diferents variants com la Rose Freedom o la Red Naomi, però també la rosa groga, que aquest any s'ha esgotat a quasi totes les floristeries. Per Jordi López, propietari de Blooms, "aquest any, com la diada ha caigut entre setmana, ha anat molt millor que l'any passat", i afirma que ha arribat a vendre més de 4.000 roses, de les quals 450 eren grogues.

Altres varietats, com la rosa de Tiana, també han tingut el seu racó, i molt bona acollida, com a la parada de Lavanda Experience. La mateixa Mercè Cequier, propietària de la tenda ha indicat que "els rosers de Tiana han sortit molt bé". Tot i així, a altres establiments, com a Moshi, pràcticament s'ha repetit la tendència de l'any passat, segons la Sandra Venamú, la propietària.

El TOT també ha volgut ser present a la celebració amb una parada a la plaça d'Octavià. Tots aquells santcugatencs i santcugatenques que s'hi han apropat, han pogut fer-se amb el número especial del Món Sant Cugat i altres publicacions, així com amb globus per la mainada.

Una jornada plena d'activitats

Les activitats s'han centrat sobretot al voltant del Monestir de Sant Cugat. FOTO: Artur Ribera

Més enllà de les parades de llibres i punts de venda de roses, concentrats a la plaça d'Octavià i també dispersats per tot el municipi, hi ha hagut diverses activitats organitzades a Sant Cugat en motiu de la diada de Sant Jordi.

 

Entre altres, val la pena destacar els concerts que han ofert els alumnes de l'Escola Fusió de Música i Dansa entre les onze del matí i les sis de la tarda a la plaça d'Augusta. Pim Pam Pum, per la seva banda, ha preparat una representació de la Llegenda de Sant Jordi, a les 17.30 h i a les 18.30 h a la plaça del Rei.

 

A la mateixa plaça del Rei, hi ha hagut una batucada del Centre Obert a les sis de la tarda i, a les set del vespre, una ballada de l'Esbart.

 

El Servei Local de Català i Òmnium Cultural organitzaven “A tota veu”, un acte en què parelles lingüístiques entre estudiants de català i persones catalanoparlants llegien altre cop versos en llengua oficial i versió catalana. És a les 18 hores a la plaça d'Augusta.

 

A les 19 hores, hi havia ballada de sardanes a la plaça Augusta amb la cobla La Principal del Llobregat. La Societat Coral La Lira cantava a la mateixa hora davant la seva paradeta a la plaça d’Octavià. El darrer acte destacat de la jornada a Sant Cugat ha sigut Concert de Sant Jordi que l’Orquestra Simfònica Sant Cugat oferia al Teatre-Auditori a les 21 hores.

 

Per la seva banda, la Floresta també celebrava el seu propi Sant Jordi. De 17 a 21 hores, la plaça del Poble de la Floresta (plaça de Miquel Ros), acollia un taller de teatre infantil, la teatralització de la història de Sant Jordi, el lliurament de premis del concurs de microrelats, un sorteig de llibres, lectures per parelles lingüístiques i micro obert, a més de parada de roses i llibres de roba.

Sant Jordi 2018 FOTO: Artur RiberaSant Jordi 2018 FOTO: Artur Ribera

Més informació
 
Comentaris

Destaquem