Les escoles d'arts de Sant Cugat s'uneixen per demanar suport a l'Ajuntament per la crisi

Les escoles d'arts de Sant Cugat firmen un manifest demanant ajuda per sobreviure

Les escoles de teatre, dansa, música, arts plàstiques i arts escèniques de la ciutat s'han conjurat per demanar a l'Ajuntament suport davant la crisi del coronavirus i després que hagin hagut de tancar pel confinament. Així, aquest dilluns 25 de maig han presentat públicament un manifest, signat per 24 escoles de la ciutat, i que han entregat a l'Ajuntament amb les seves inquietuds ara que comença la desescalada.

En el text, el col·lectiu posa de manifest que algunes de les ajudes no s'adrecen al seu col·lectiu. "Les ajudes que el govern central anuncia genèricament, no són suficients ni immediates per fer front a totes les despeses que hem de seguir pagant mes a mes, i sovint no són adreçades al nostre col·lectiu. No són solució ni els ajornaments, ni els crèdits", diuen.

En paral·lel, però aquest sector cultural demana ajudes més concretes a l'Ajuntament de Sant Cugat com ara un certificat de garantia per poder obrir el centre, beques perquè els alumnes puguin accedir als seus centres, ajudes estructurals per fer front a les despeses i un pla de suport que inclogui per exemple, l'exempció de taxes.

A més recorden la importància de la seva tasca per la cultura i la cohesió de la societat santcugatenca i que aquests centres representen a 3.050 alumnes i un equip de 178 professionals. "L'art és una eina molt potent de creixement personal i social. Amb la nostra feina i dedicació valorem la personalitat artística i cultural de la nostra ciutat. Si no podem realitzar les nostres activitats artístiques, no només es veuen perjudicats les i els nostres alumnes, si no que també tota la ciutat. Una ciutat sense art ni cultura és una ciutat morta sense capacitat d'imaginar o crear futur".

VÍDEO DEL MANIFEST

 

 

Les escoles que signen el manifest

 

Arabesc, Aula de so, ARtCO, Can Ninot, Centre de dansa Laure Esteve, Color Dansa Carol Morgado, Color it, Dance Works, dTerra, Escola Fusió Música i Dansa, Escola Sant Cugat, Escoles de música Jordi Ricomà, Esfera d’Art, General Giap, Gymel, l’Acadèmia, La Tacones, La Vora, Pou d’Art, Sant Cugat Dance Academy, Taller d’Art l’Obrador, Tallers de teatre Sílvia Servan, Vadepatch i  Viviana Hounie estudi de dansa.

 
Comentaris

Destaquem