Figueres publica dos llibres, un sobre Companys i l'altre sobre Casals

L'historiador santcugatenc Josep Maria Figueres ha estrenat 'Lluís Companys i Jover: els discursos de guerra' i 'Homenatge a Pau Casals (1876 - 1973)'

L'historiador santcugatenc Josep Maria Figueres ha publicat dos llibres recentment: un sobre el paper de Lluís Companys durant la Guerra Civil Espanyola i un altre sobre la vida i la trajectòria de Pau Casals. El primer, titulat Lluís Companys i Jover: els discursos de Guerra; i el segon, titulat Homenatge a Pau Casals (1876 - 1973).

Cal destacar que Figueres va presentar el llibre sobre Companys al Palau de la Generalitat, en el marc de les celebracions del 80è aniversari de l'afusellament de qui fou president de la Generalitat.

Més info: Figueres presenta un llibre de discursos de Companys al Palau de la Generalitat

Lluís Companys i Jover: els discursos de Guerra

En aquest treball s'apleguen les intervencions públiques, orals i escrites del president de la Generalitat Lluís Companys durant el període de la Guerra Civil.

S'engloben al·locucions, arengues, salutacions, endreces i proclames i, especialment, els parlaments i discursos escrits com articles, telegrames i cartes públiques. També s'hi recullen les entrevistes que concedí als periodistes, en especial sobre la marxa de la vida pública, l'obra de govern i el conflicte bèl·lic.

Homenatge a Pau Casals (1876 - 1973)

Aquesta publicació és un conjunt de materials que s'ordenen en tres grans blocs: una antologia poètica que recull textos inèdits publicats en llibres i revistes, cedits per la fundació que duu el nom del músic a l'Arxiu Nacional de Catalunya; una guia bibliogràfica del material dedicat a la seva figura i obra amb unes ressenyes que acosten al seu coneixement; i una cronologia dels guardons, reconeixements i honors que va rebre al llarg de la seva vida.

El llibre constitueix un merescut homenatge a qui va ser el músic català més important del segle XX i un defensor de la pau a través de la força del seu compromís personal, que el dugué a un llarg exili, de 1939 a 1973.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem