Floristes i llibreters esperen un Sant Jordi de proximitat

Sant Cugat tornarà a recuperar la Diada de Sant Jordi amb activitats per a tots els públics fins al 30 d’abril i una jornada festiva amb més d’una vuitantena de parades

Sant Cugat prepara una trentena d’activitats i més de 80 parades de llibres i flors per celebrar  en gran la tornada de Sant Jordi després de la pandèmia. Ara, sense mascaretes i amb menys por, llibreters, floristes, escriptors i entitats esperen recuperar la Diada de Sant Jordi amb normalitat i proximitat. Esperen que les vendes s’assemblin a les prepandèmiques, tot i que dependrà del temps que faci.

El dia més important de l’any

Tanit Sospedra, florista de la botiga Blooms, explica que l’any passat van tenir bona venda perquè només les floristeries podien obrir. Enguany, tornarà a haver-hi parades per qui ho vulgui. 

“Ens agrada que entitats i projectes puguin recaptar diners, però els supermercats i altres botigues ens fan competència deslleial”. I és que Sant Jordi és el dia més important al món de les flors, i Sospedra assegura que hi destinen moltes ganes i esforços. “Tots els embolcalls els fem a mà i són 90% de cartró. Ens agrada parlar amb la gent, fer poble, fer barri”. Des del quiosc de flors de la rambla del Celler i de Mira-sol Centre ja es preparen per al cap de setmana: “Preveiem que la gent començarà a comprar ja divendres 22”.

“Ens agrada fer barri, conèixer la gent, tenir detalls, fer els envoltoris a mà...”

Les llibreries, a l’expectativa

Pablo Giménez, llibreter del Celler de Llibres, coincideix amb la preocupació de les floristeries: “Dintre de deu anys no quedaran llibreries de barri i llavors vindran els plors. En lloc de comprar des del sofà, s’ha de baixar i parlar amb el botiguer”. Giménez no només està preocupat per les llibreries sinó per tots els comerços de proximitat. “La nostra feina és trobar aquell autor que creiem que pot agradar al lector. És com demanar el menjar per Internet en lloc d’anar a un restaurant: estarà bo però no descobriràs res de nou. No et sorprendrà”.  Des del Celler, un dels llibres que ens recomanen és A l’ombra d’Amazon, d’Alec MacGillis, i ens fan referència al “mal que ens ha fet Amazon als petits comerços”.

“La nostra feina és descobrir-li al lector aquell autor que no coneix i li agradarà”“

La Mont Soler, del Pati de Llibres, també defensa aquesta feina: “Et podria dir quins llibres es vendran més, perquè són els que fan més publicitat. Però els que nosaltres recomanem són els que hem llegit i sabem que són bons. Per això estem les llibreries de barri”. El Pati, situat al carrer de Xerric, està especialitzada en literatura infantil i juvenil i Soler ens recomana Caramels màgics, de Heena Baek o Mio, el meu Mio, d’Astrid Lindgren, entre d’altres que es poden veure a la fotografia de sota.

"Les petites llibreries estem per fer recomanacions més adaptades”

 

Llibres que recomanen des del Pati de Llibres. FOTO: Cristina Cabasés

Llibres que recomanen des del Pati de Llibres. FOTO: Cristina Cabasés

Els escriptors postpandèmia

Més de 45 escriptors santcugatencs han escrit llibres enguany i esperen un Sant Jordi normalitzat, com el de 2019, que ja queda lluny. Eduard Jener confessa que té ganes d’un Sant Jordi com a escriptor i que el podrem trobar signant llibres a Sant Cugat.

"Em fa molta il·lusió viure la Diada de Sant Jordi com a escriptor”

Per altra banda, Eva Santana acaba de publicar El Hilo, que transcorre durant el confinament, i estarà signant llibres en un Sant Jordi que ja ha deixat la Covid enrere. “Serà curiós. En tenim moltes ganes”.

“Tenim tots moltes ganes que arribi el dia. Esperem que el temps acompanyi"

Tornen les entitats

Les entitats tornaran a posar parades i recaptar diners pels seus projectes. “Als joves els agrada molt aquest dia i els permet preparar el seu viatge d’estiu”, celebra l’Esplai Sarau

“Els joves tenen ganes d’estar un dia juntes i recaptar diners per a l’estiu”

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem