Fusió de dansa contemporània i espanyola arriba a Sant Cugat de la mà del mite d'Electra

L'obra es representa aquest divendres 29 de març i aquest dissabte, 30 de març, a les 21 hores al Teatre-Auditori de Sant Cugat

La dansa del Ballet Nacional d'España (BNE) torna a Sant Cugat del Vallès aquest cap de setmana amb la representació del mite d'Electra al Teatre-Auditori de Sant Cugat. Una proposta que fusiona dansa espanyola i dansa contemporània. el director del BNE, Antonio Najarro, ha explicat que "l'obra ha volgut combinar l'estètica contemporània amb moviment de dansa d'arrel espanyola" i també ha dit que "és un pas important per a la dansa espanyola una proposta d'aquest tipus". El director també ha destacat el treball de l'equip. "He volgut recuperar una obra argumental de principi a fi una obra que tots els creatius són excel·lents professionals Un equip que volgués treballar amb equip. Electra està gestada de principi a fi pas a pas". Najarro també ha agraït al director del Teatre-Auditori l'aposta que ha fet per la dansa.

En paral·lel, la regidora de Cultura, Sílvia Solanelles, ha destacat l'aposta que fa Sant Cugat per a la dansa. "Estem veient com els nens i nenes de la ciutat s'interessen per la dansa. L'aposta que hem fet està tenint el seus èxits i s'estan trencant barreres a l'hora de pensar que la dansa era elitista".

El muntatge que el Balet Nacional de España porta a Sant Cugat s'estrenava el 9 de desembre de 2017 i ha estat reconegut amb el Premi Cerino atorgat per la premsa especialitzada del prestigiós Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida. Electra és la primera obra argumental del BNE sota la direcció de Najarro, i retrata el mite de la tragèdia grega des d'una perspectiva d'avantguarda, inspirada en l'imaginari popular.

 
Comentaris

Destaquem