La GaLeRia i el centenari de Francesc Català-Roca, al LUMÍNIC Festival de Fotografia

La mostra se suma als actes i esdeveniments d’homenatge que commemoren el centenari del naixement de l’artista

La GaLeRia presenta, de manera excepcional, una mostra de fotografies del fotògraf Francesc Català-Roca. Serà a partir de divendres 17 de juny, i com a darrera exposició de la temporada en curs.

Amb una trentena de fotografies en blanc i negre de diferents formats, fetes entre els anys 1948 i 1981, la mostra es suma als actes i esdeveniments d’homenatge que commemoren, durant l’any 2022, el centenari del naixement de l’artista. A més, l’exposició s’emmarca en la tercera edició del LUMÍNIC Festival de Fotografia de Sant Cugat.

Més info: Lumínic arrenca una nova edició amb l'objectiu d'expandir-se sense límits

La GaLeRia oferirà, així, fotografies de temes diversos que configuren "una imatge de la vida quotidiana en terres hispanes a la segona meitat del segle XX". Així ho explica l'organització en un comunicat. Hi destaquen els originals punts de vista, contrallums i contrapicats que posen de manifest un treball d’experimentació. També es podrà visitar al web de www.batlleargimon.com.

Distingit amb el Premi Ciutat de Barcelona, el Premio Nacional de Artes Plásticas del Ministeri de Cultura espanyol, el Premi Nacional d’Arts Plàstiques, la Creu de Sant Jordi i la Medalla d’Or al Mèrit Artístic, l'obra de Català-Roca ha recorregut tot el món amb exposicions a Europa, Amèrica i Àsia. Aquest any són múltiples els esdeveniments culturals que fan valdre la seva figura i actualment destaca el que es pot visitar al Museu d’Història de Catalunya, que recull 182 fotografies de la nissaga Català.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem