El Grup Mediterrània celebra 25 anys amb diferents activitats i una gran festa

El grup de dansa santcugatenc també estrenarà una cervesa, i es farà una exposició, entre altres activitats

El Grup Mediterrània de Sant Cugat del Vallès celebra aquest 2020 el seu 25è aniversari, i ho fa amb diferents activitats obertes a tota la ciutadania. De fet, la celebració arrencava els passats 2 i 3 de març, quan el grup de dansa eren banderers de la celebració de Sant Medir, i s'ha presentat oficialment aquest dijous, 5 de març, en un acte a la plaça de l'Om.

Més info: El Grup Mediterrània, banderers de Sant Medir

L'acte central de la celebració arribarà al mes d'abril. Serà el dissabte, 18 d'abril, quan es farà la festa del 25è aniversari del Grup Mediterrània al Parc de Ramon Barnils. Al matí hi haurà activitats infantils, vermut musical amb ballada de danses de plaça, estovallada, actuació del Grup Mediterrània, taller de swing, i una gimcana per adults. La festa finalitzarà amb el concert d'Obeses i Pd per tancar la celebració. A més, durant tot el dia, hi haurà inflables i foodtrucks.

 

Però des de la primavera fins a la tardor, la formació ha previst una activitat cada mes. Així, el Grup Mediterrània estrenarà una cervesa pròpia, i farà una exposició als comerços locals per recordar aquests 25 anys d'història dansant a la ciutat. El 13 de maig se celebrarà el final de curd de l'Escola de Dansa, a l'espectacle de Festa Major s'estrenaran danses valencianes, i al juliol es participarà en una trobada a Perpinyà.

Tancarà els actes de commemoració (un cada mes entre la primavera i la tardor) una ballada de Gitanes d'exballadors durant la Festa de Tardor.

La presentació del programa ha finalitzat amb dansa. TOT Sant Cugat

La presentació del programa ha finalitzat amb dansa. TOT Sant Cugat

Presentació del programa d'activitats

La presentació de les activitats de l'aniversari del Grup Mediterrània s'ha fet a la plaça de l'Om, una plaça que, per la formació, "és com la nostra llar", fent referència a la impossibilitat d'haver fet la presentació a la nova llar real de l'entitat, La Unió.
Una presentació que ha servit també per fer un repàs a la història de la formació, recordant que va néixer al curs 94-95 com a secció de l'Esbart, que va apostar per la dansa contemporània, i ja el 1999 es van desvincular passant a ser una secció de La Unió.

Un grup que va néixer per preservar la dansa popular i tradicional. Una tasca que, després de 25 anys, "ho heu aconseguit", ha subratllat Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat, qui també ha fet valdre l'aposta que va fer el grup "en un moment en què la dansa tradicional no era el que més venia".

Tots els actes de la celebració de l'aniversari

  • 29 de març – 18.30 hores – Presentació de la cervesa "La prèvia" (La Fem)
  • 18 d'abril – Tot el dia – Festa del 25è aniversari (Parc de Ramon Barnils)
  • Del 16 de maig al 5 de juny – Exposició "25 anys de dansa" (Comerços locals)
  • Festa de Tardor 2020 – Ballada de Gitanes amb exballadors
 
Comentaris

Destaquem