L'homenatge a Ernest Naté serveix d'altaveu per demanar l'obertura del teatre de La Unió

Els parlaments de l'acte en record a la figura clau del teatre santcugatenc van ser també reivindicatius

A l'homenatge a Ernest Naté d'aquest diumenge 29 de maig a la Sala Clavé de la Unió Santcugatenca, el comunicador Xavier Fornells i el president de la Unió Santcugatenca, David Pujol, van alçar la veu per reclamar l'obertura del teatre.

Més info: "Ernest Naté rep l'homenatge que la ciutat li devia"

Xavier Fornells: "Espero que aviat puguem veure teatre al teatre"

Fornells, primer, en el seu parlament que va pronunciar per elogiar la figura de Naté es va mostrar esperançat que "aviat puguem veure teatre al teatre". Per ell, això és molt important perquè, segons va assegurar, "aquest espai torni a ser l'epicentre cultural de la ciutat".

A més, va reivindicar l'obertura del teatre com una forma de restablir el deute contret amb els amants del teatre santcugatenc vius i els que ja no hi són com l'Ernest Naté.

David Pujol: "Hem fet una mica tard"

I més endavant, en el torn de paraula del president de la Unió, David Pujol, es va mostrar visiblement emocionat quan recordava les paraules que en alguna ocasió li va dir Xavier Fornells en relació amb l'obertura del teatre. Aleshores, li va dir que s'havien d'afanyar perquè hi haurà gent que "potser no ho veurà". Pujol, recordant aquestes paraules, va sentenciar amb un "hem fet una mica tard".

Després d'aquestes paraules el president de la Unió va parlar de la història del teatre santcugatenc i de la seva relació amb Naté fins a tornar a portar el discurs cap al seu paper en la reconstrucció de l'entitat. En aquest punt, va declarar que "és de justícia treballar perquè aquesta Unió i perquè el teatre pugui tornar a ser un lloc on es produeix teatre local i es fa ciutat".

I va mostrar el seu desig de poder tornar a obrir el teatre de La Unió perquè, per a ell, fer teatre és el millor homenatge que se li pot fer a l'Ernest Naté.

Sense resposta de l'Ajuntament

Arribat a aquest punt, va reclamar a l'Ajuntament l'obertura del teatre. "És de justícia, tres anys més tard d’acabar les obres, poder obrir el teatre. I aquí ens escoltin els polítics. Crec que no és ètic que ningú no ens expliqui per què no s’acaba aquest teatre”, segons va reivindicar Pujol.

Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia de cultura de l'Ajuntament de Sant Cugat, Esther Madrona, va fer cas omís a aquesta petició del president de la Unió i en un brevíssim parlament, que va ser posterior a la intervenció de Pujol, es va limitar a agrair la feina feta als organitzadors de l'homenatge i a obsequiar els familiars de l'Ernest Naté presents a l'acte.

El teatre de La Unió es va tancar el 2012 per problemes de seguretat i deu anys després encara no hi ha data per a l'obertura de l'espai.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem