Joan Pera ha estat un dels atractius de l'inici del Sant Cugat Fantàstic

El reconegut actor i doblador català ha fet una xerrada explicant anècdotes i vivències de la seva dilatada trajectòria en el marc del festival cinematogràfic

El Sant Cugat Fantàstic celebra aquest any la seva quarta edició. En el marc del festival, el reconegut actor i doblador català, Joan Pera, ha ofert una xerrada al Café Auditori, en la que ha explicat diferents anècdotes que ha viscut durant la seva trajectòria professional. La veu de Woody Allen a Catalunya també ha parlat sobre cinema en general i sobre projectes que té per endavant.

El motiu de la presència de Joan Pera és que el divendres 15 de juny, a les 18:30, (poc després de la xerrada) s'ha emès el curtmetratge d'animació Woody & Woody. El curt es basa en les converses que tenen un Woody Allen jove amb el Woody Allen actual. Joan Pera és el doblador de tots dos personatges. En aquest sentit, Joan Ramón Armadàs, director del Sant Cugat Fantàstic ha iniciat la xerrada amb una breu presentació: "Hi haurà gent que potser no associa al Joan Pera amb el cinema fantàstic, però sempre col·loquem etiquetes als actors i en la meva opinió no és bo marcar els actors segons els gèneres. Joan Pera ha estat el doblador del curtmetratge Woddy & Woody, que no deixa de ser una animació fantàstica", ha explicat JR Armadàs.

El Joan Pera doblador: Woody Allen i Rowand Atkinson

Després de la presentació ha estat el torn de Joan Pera, que com no podia ser d'una altra manera ha començat parlant de la seva faceta com a doblador de Woody Allen. "Jo al Woody Allen no el sé doblar", ha explicat entre els somriures del públic. L'artista també ha volgut destacar la funció dels dobladors: "El servei principal que fem els dobladors és un servei lingüístic. Després ve l'interpretatiu, però el més important que fa un doblador és un servei lingüístic", ha afirmat Joan Pera. Parlant també de doblatge, l'actor català ha reconegut que, d'acord amb les seves experiències pot afirmar que "el que menys gràcia els fa als actors és que els doblin".

Joan Pera va tenir l'oportunitat de conèixer Woody Allen quan aquest era gravant una pel·lícula a Barcelona: "Jo hi vaig arribar molt nerviós (a la trobada). Vam estar conversant una estona i em va donar les gràcies perquè, segons ell, amb la meva veu el faig més graciós. Ell diu que jo sóc el seu petit miracle europeu", ha explicat.

El doblador, de 69 anys, és també conegut per ser la veu de Rowand Atkinson (Mr Bean o l'Escurçó negre). Amb Atkinson, Joan Pera ha reconegut no tenir tant bona relació com amb Woody Allen. De fet, és més aviat dolenta. "Ell sempre diu que jo el doblo malament i ens hem discutit per telèfon per algun comentari que m'ha fet", ha reconegut Joan Pere. "De totes maneres sempre m'acaben trucant a mi per a doblar les seves pel·lícules", ha afirmat mentre la gent reia.

El seu futur

L'actor i doblador ja té una llarga trajectòria professional a l'esquena i ha participat en diferents obres de teatre, cinema i doblatges. Sense anar més lluny, està nominat a un premi de cinema que es reparteix a Corea del Sud pel seu paper en la recent pel·lícula de TV3 'Pau Casals, la força d'un silenci'. "La meva imatge a Catalunya és la d'un actor còmic, un personatge divertit. Arribar a transmetre la humanitat de Pau Casals va ser tot un repte, però va anar molt bé", ha explicat Joan Pera.

Ara s'estrenarà una pel·lícula en la que també apareix Joan Pera: Yucatán. Un film dirigit per Daniel Monzón a través del qual Joan Pere torna a la gran pantalla. A més, ha explicat que segueix amb ganes de treballar i que durant l'estiu té previst fer un espectacle amb el seu fill, el també actor Roger Pera. L'obra teatral es basarà en les discussions que tenien Mozart i el seu fill per carta. Els dos Pera portaran aquestes cartes, que són de domini públic, a l'escenari.

Un cop ha acabat la conversa que han mantingut Joan Pera i JR Armadàs, el públic ha pogut fer preguntes a l'actor. Els assistents han aprofitat per agrair la carrera de Joan Pera.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem