Josep Brugalla inaugura la primera exposició de la temporada 2011-2012 a la Sala Rusiñol

L’artista presenta una col•lecció de bodegons i natures mortes amb el perfeccionisme que el caracteritza

Brugalla va respondre a les preguntes dels assistents. FOTO: C.Caballé Brugalla va respondre a les preguntes dels assistents. FOTO: C.Caballé
Com és tradició, es va sortejar una obra de l'artista. FOTO: C.Caballé Com és tradició, es va sortejar una obra de l'artista. FOTO: C.Caballé
La Sala Rusiñol va inaugurar divendres a la tarda l’exposició Brugalla ... i de postres?, una mostra de 22 peces de la seva darrera temàtica. En l’obra de Brugalla s’aprecia un sòlid aprofundiment en les diferents tècniques de la pintura que es reflecteixen en les seves aquarel•les, o bé en les sèries que, en diferents tècniques, cerquen l’abstracció inherent a objectes reals.

És en aquest darrer grup en el qual excel•leixen els bodegons i natures mortes que mostren una poètica fonamentada en el color i en unes formes totalment contemporànies, en el que s’emmarca la mostra que es pot veure a la sala fins al 12 d’octubre.

Inauguració
L’exposició es va inaugurar en l’horari habitual a la sala. A les 19.30 hores, artistes i amics de l’art es van citar a la Sala Rusiñol per assistir a la presentació del treball de Josep Brugalla. Ignasi Cabanas, director de la sala, va recordar que “Brugalla és el tercer cop que ens visita, però aquest cop amb un aire molt innovador, sempre mantenint la seva cura”.

Tot seguit, el crítica d’art Josep M. Cadena, va presentar l’obra de l’artista, tot dient que és un reflex “del que tots portem a dintre i que ens ha impressionat algun cop”. Després de fer un repàs per vivències personal, Cadena va assenyalar que “l’obra de Brugalla reflecteix l’exterior, la pell de les coses, però que ens suggereix el seu interior”, tot repassant les fruites que es poden veure en els bodegons que presenta en la mostra.

Cadena va destacar, igualment, que aquesta obra “és un reflex de la societat” ja que, segons les seves paraules, “hi ha una representació d’aquesta societat que vol ser ella mateixa, però porta aquesta pell exterior que diu ‘escoltin! Jo sóc aquí, i vull que em vegin!’”

Després de les paraules emotives i profundes del crític d’art, Brugalla tan sols va voler assenyalar que és “incapaç de parlar de la meva obra amb la passió i virtut que ho ha fet el senyor Cadena”.

Com marca la tradició
La Sala Rusiñol va recuperar amb aquesta inauguració la tradició de demanar tres preguntes als assistents dirigides a l’artista. En aquest sentit, se li va preguntar sobre si deixava l’aquarel•la. L’artista va voler deixar ben clar que no, i va remarcar que està treballant en un món “especial”. Aquest és “el dels peixos, perquè tractat amb aquarel•la dóna molt de joc”.

Brugalla va respondre a la pregunta sobre si Zurbaran l’havia influenciat tot dient que “està present en la seva obra, ja que l’admirava des de petit”. Finalment, a la pregunta de per què la magrana era l’element protagonista, Brugalla va respondre que “per mi és una peça que no penso deixar mai, perquè treballant-la, la coneixes”.

Fins la propera

La inauguració va finalitzar amb el també tradicional sorteig d’una obra de l’artista. Ignasi Cabanas va emplaçar els assistents a trobar-se en la propera inauguració a la sala, el proper 14 d’octubre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem