L'Ajuntament ja és el titular de l'església i la Casa Abacial del Monestir

Aquest nou acord anul·la, extingeix i deixa sense efectes les inscripcions a favor de la Parròquia, efectuades l'any 2014

L'Ajuntament de Sant Cugat i la parròquia de Sant Pere d'Octavià han arribat a un acord per a la gestió de l'església i la Casa Abacial del Monestir. Amb aquest nou acord, que anul·la, extingeix i deixa sense efectes les inscripcions provisionals de l'any 2014 a favor de la Parròquia, es resolen les discrepàncies jurídiques sobre la propietat de l'església i la Casa Abacial. 

D'aquest acord ha parlat l'alcaldessa, Mercè Conesa. "Aquest és un acord que ens implica a tots, per tant anem a un procediment d'unitat de configurar un sistema de preservació del Monestir perquè ens transcendeix a tots. I aquest és l'objectiu, deixar i llegar aquest Monestir a les generacions futures".

Així doncs, l'Ajuntament i la parròquia ja treballen conjuntament en un conveni per establir els pactes entre els dos ens. Un conveni que detallarà que l'església i la Casa Abacial es destinaran al "culte litúrgic, religiós i pastoral de l'església Catòlica". El document també especificarà que l'Ajuntament és el titular dels dos edificis però que la parròquia en farà ús.

Per això mateix, el Consistori serà l'encarregat de mantenir en bon estat l'església i la Casa Abacial, executant les obres de conservació necessàries. Per la seva banda, la parròquia s'encarregarà de l'obertura, vigilància, tancament, pagament del consum, manteniment dels espais...

A més, la Comissió Gestora del Reial Monestir, creada el febrer del 2016, seguirà treballant per impulsar el Monestir i potenciar el seu vessant monumental i museístic. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem