La Comissió Gestora del Reial Monestir començarà a treballar per l'església

L'Ajuntament i el Bisbat de Terrassa es reuniran durant la primera quinzena del mes per solucionar la problemàtica envers la titularitat del Monestir

La Comissió Gestora del Reial Monestir de Sant Cugat s'ha constituït aquest dijous, 4 de febrer, marcant-se com a primera fita l'elaboració d'un Pla Director que prioritzarà l'arranjament de l'església. Uns treballs per als quals es destinaran inicialment dos milions d'euros.

El pressupost per posar en marxa aquest Pla Director arriba mitjançant la Diputació de Barcelona, qui ja ha confirmat una dotació econòmica de 150.000 euros per a aquesta tasca. D'altra banda, l'Ajuntament de Sant Cugat també destinarà una partida pressupostària, i la Generalitat de Catalunya facilitarà l'atorgament d'un Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

El Comissionat per al Monestir, Josep Lluís Alay, explicava que "l’església del Monestir és la part que necessita una actuació més urgent’, sense oblidar que “s'actuarà sobre tot el conjunt”, ja que “és un dels cinc monestirs més importants de Catalunya, i els ciutadans n'han de ser conscients”.

Carmela Fortuny, tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, i Promoció de la ciutat, es va mostrar satisfeta en sortir de la reunió. “Complim un primer pas d'una de les prioritats del mandat en compliment amb l'acord al qual es va arribar al Ple”, destacava. El nou òrgan es reunirà de forma bimensual i està integrat per representants de l’Ajuntament, la Generalitat, la Parròquia de Sant Pere d’Octavià, el Bisbat de Terrassa, la Diputació, la UAB i el GEL.

La Comissió Gestora es reunia dijous, 4 de febrer FOTO: Localpres

A més del Pla Director, la Comissió elaborarà un Pla d’usos per preservar la singularitat del monument, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional, i reforçar la seva unitat.

D'altra banda, Fortuny va explicar que durant aquesta primera quinzena de febrer se celebrarà una reunió bilateral entre l'Ajuntament de Sant Cugat i el bisbat de Terrassa amb la voluntat d'aconseguir una solució consensuada en relació a la titularitat del Monestir. “Confiem que es resoldrà de manera positiva”, afirmava Fortuny.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem