L'Arxiu Nacional de Catalunya acull els cartells de la guerra civil de Fontserè

La mostra s'emmarca en la commemoració del centenari del naixement de Carles Fontserè

L'Arxiu Nacional de Catalunya de Sant Cugat acull l'exposició "Llibertat! Fontserè i el cartellisme compromès (1931-1939)". La mostra, que s'ofereix en el marc de la commemoració del centenari del naixement de Carles Fontserè, es podrà visitar fins al 19 de maig de dilluns a divendres de 8 a 21 hores.

Una mostra que inclou els 22 cartells que Fontserè va dibuixar durant els anys 30 del segle XX, la majoria arran de la guerra civil. Són cartells de propaganda ideològica, que en moments de convulsió social, per encàrrec d'institucions, partits i sindicats parlaven "des de les parets" al poble.  

El fil conductor de la mostra és el record de cadascun dels cartells que l'artista va deixar al llibre Memòries d'un cartellista català (1931-1939).

Carles Fontserè

Carles Fontserè va néixer l'any 1916 i va morir el 2007. Fontserè va ser cartellista anarquista espanyol i va destacar pels seus treballs per a la Confederació Nacional de Treball (CNT), la Federació Anarquista Ibèrica (FAI) i el Partit Obrer d'Unificació Marxista (POUM) durant la Segona República i la Guerra Civil Espanyola.  

També treballar al costat de Salvador Dalí i Cantinflas i a Hollywood, com un altre dels grans cartellistes llibertaris, Alfons Vila i Franques. A més, va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi per la Generalitat l'any 1989.
 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem