L'Encabronada de Diables ja ressona a Sant Cugat

La festa del foc de la colla santcugatenca ha arrencat aquest divendres 5 de maig

L'Encabronada dels Diables de Sant Cugat ja es fa sentir a Sant Cugat. La festa del foc de la ciutat ha arrencat aquest divendres, 5 de maig, amb diferents activitats.

La primera, una cercavila des de la plaça de la Vila que, després de recórrer la rambla del Celler, ha finalitzat al Parc de Ramon Barnils, epicentre de la celebració. En aquest espai s'ha celebrat un concert participatiu de percussió, del qual han participat grans i petits.

La cercavila ha marcat l'inici de la festa. FOTO: Lali Puig

Més tard, després que la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, convidés a gaudir de la festa, la presentació del conte sobre La llegenda del Boc de Can Vernet ha marcat l'inici oficial de la celebració, que ha quedat inaugurada amb la traca d'inici. L'Esbart Sant Cugat hi ha posat la dansa.

El Boc ha sortit a la plaça per ser el protagonista de la mostra de pirotècnia de la festa. una mostra que també ha servit per mostrar nous tipus de petards per als Diables.

Tot seguit, els malabars han amenitzat la festa.

S'ha explicat la Llegenda del Boc de Can Vernet. FOTO: C. Caballé

La festa continua amb la música d'Alba Llibre i Pere Martínez.

Cap de setmana d'Encabronada

S'ha fet una mostra de pirotècnia. FOTO: C. Caballé

Els Diables de Sant Cugat celebren la seva festa durant tot el cap de setmana. Durant aquest dies, al Parc de Ramon Barnils hi haurà l'Espai gastronòmic, amb foodtrucks i taverna, i l'Espai infantil, amb pintacares i photocall de Diables (Activitat gratuïta), i tallers creatius infantils, Un jorn a la casa del Boc, El carrusel de les bèsties i el castell inflable La casa del drac (aquestes activitats són de pagament). A la rambla del Celler hi ha l'Espai fira, amb productes artesans i alimentació.

Pel que fa a les activitats, dissabte destaquen el Percufoc, un concurs de percussió al matí del qual participaran 12 colles de Diables del territori català. El concurs finalitzarà a les 12 hores amb la Cercavila del Percufoc III, entre altres. Ja a la tarda, es farà la rua a buscar el Boc a Can Vernet i el correfoc de les bèsties, recorrent el passeig de Francesc Macià, la rambla del Celler, i fins al Parc de Ramon Barnils. La música a la nit la posarà el grup de versions La Banda del Coche Rojo.

Diumenge, entre altres, se celebrarà la cercavila de les escoles amb els Geganters de Sant Cugat i els Diablons, i a la tarda, el concert de Miquel del Roig.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem