L'Esbart presenta a Sant Cugat el llibre 'La dansa a l'escola'

L'obra de Joan Figueres és un homenatge a la figura de Joan Serra, mestre, ballarí i coreògraf de l'entitat santcugatenca

La Sala Joan Serra de l'Esbart Sant Cugat acollirà el dimecres, 15 de febrer, la presentació del llibre La dansa a l'escola, el mestratge de Joan Serra. Un llibre, obra de Joan Figueres, que és un reconeixement i un homenatge a la tasca duta a terme per aquest mestre, pedagog, ballarí i coreògraf català (1947 – 2013).

El llibre l'ha publicat l'Associació de Mestres Rosa Sensat, dins de la col·lecció "Referents", i es presentarà a Sant Cugat a les 19.30 hores. L'acte comptarà amb les intervencions de Sandra Casat i Lali Mateu, exdirectora i actual directora, respectivament, d'Andança, l'escola de dansa de l'Esbart, així com Rosa Ferrer, de l'Associació de Mestres Rosa Sensat, i l'autor del llibre.

El llibre descriu la personalitat de Joan Serra i mostra com s'apropava als alumnes, fossin grans o petits, per fer-los viure la vida des del moviment i la dansa. Mestre carismàtic i intuïtiu, Joan Serra va exercir la docència des de molt jove i durant gairebé quaranta anys fent classes i cursos de dansa en tot tipus de centres educatius, des de l'escola bressol fins a la Universitat.

Posseïdor d'una gran visió pedagògica, va saber crear eines i recursos per a la formació, tant de mestres com d'infants, des de llibres i discos fins a espectacles, passant per programacions i graus per a mestres, entre moltes altres iniciatives.

L'autor del llibre, Joan Figueres i Bautista, músic i professor de violoncel (Terrassa, 1959) s'ha dedicat a la música i a la cultura popular i tradicional, i ha treballat durant molts anys amb cantautors i grups de música tradicional com ara Raimon, Maria del Mar Bonet, Lídia Pujol, Miquel Gil, Jaume Arnella, Àlvar Roda, Ministrils del Raval, Psàlite, Rondalla Puiggraciós..., entre molts altres. Com a docent, ha impartit classes i cursos a diversos centres i escoles de música i també a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem