L'Escola Fusió lluirà un mural artístic el curs vinent

El projecte anirà a càrrec de l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Sant Cugat

L'Escola Fusió de Sant Cugat del Vallès lluirà, a partir d'aquesta primavera, un mural artístic a la façana lateral de l'edifici al carrer de Vilaseca. Un projecte organitzat per l'Escola Fusió Música i Dansa a càrrec dels alumnes de l'Escola Municipal d'Art de Sant Cugat.

El projecte s'iniciava a la tardor del 2016, quan es van presentar un total de 15 projectes. D'aquests, Eva Virgili, coordinadora del projecte a l'Escola d'Art, i Gemma Navarra, codirectora de Fusió, en van seleccionar 6.

D'aquests, en van sorgir els tres projectes finalistes, escollits per un jurat format per Ferran Martí, artista i propietari de Fusió; Carles Miró, director del Patronat d'Educació; Toni Ramon, director de l'Ateneu Santcugatenc; Núria Pinyol, codirectora de Fusió; i la família Santiago, en representació de la comunitat de veïns del carrer de Vilaseca.

Dels tres finalistes, tots els membres implicats en el projecte, escolliran a partir d'unes votacions, l'obra guanyadora que lluirà a la façana de l'edifici. A final d'abril es tancaran les votacions i HP serà l'encarregada de començar a fer els vinils del dibuix guanyador per a la façana.

L'execució es durà a terme entre finals de juny i la primera setmana de juliol, gràcies a HP, Sorea, La Caixa, el TOT Sant Cugat, L'Ateneu, la comunitat de veïns i l'Ajuntament de Sant Cugat.

"Aquest nou mural a Sant Cugat suposarà un exemple tangible d'expressió artística que restarà a la ciutat, en una zona molt transitada, amb la constància escrita de les entitats i empreses que hi han col·laborat", assenyalava Gemma Navarra.

"La inauguració del mural artístic serà a l'inici del curs 2017-18, als inicis del mes de setembre, amb un concert per a què la ciutat, la comunitat de veïns i les escoles vinculades com l'Escola Fusió, l'Escola d'Art i també totes les persones de l'Ateneu, gaudeixin de la ciutat" ha explicat Navarra.

Navarra també ha afirmat que "l'Ajuntament ens dona tot el suport per tot el vessant transversal que suposa aquest projecte, perquè és una idea d'estudiants d'art que quedarà plasmada en una gran paret d'un centre d'art de Sant Cugat".

D'altra banda, la codirectora també ha assenyalat que "les mides seran exactes, ja que ho treballarem de forma digital amb HP. El concepte passarà a escala digital".

Com va sorgir la idea?

Projecte Mural de l'alumne Patricia Herreruela Quesada

Segons explica Navarra "el fill de Ferran Martí, Genís Martí, va proposar fer alguns dibuixos fotogràfics a la façana de l'Escola de Fusió. Jo, vaig decidir treballar en la idea i la vaig tirar cap endavant. Més tard, ho vaig proposar a l'Escola Oficial d'Art i els alumnes i el professorat van acceptar".

Cal destacar que aquest mural artístic conta nota per a la carrera i l'avaluació dels alumnes. 

Projecte mural de l'alumne Paula Rodríguez ExpósitoProjecte mural de l'alumne Javier Pantaleón Hernández
Més informació
 
Comentaris

Destaquem