L'obra de Grau-Garriga torna a estar a París

Els tapissos del desaparegut artista santcugatenc es poden veure a la Galerie Nathalie Obadia

L'obra de Josep Grau-Garriga torna a poder-se veure a París des del dissabte, 10 de setembre. Ho fa amb una nova exposició individual a la Galerie Nathalie Obadia París Cloître Saint-Merri que es podrà visitar fins al 29 d'octubre.

En l'exposició, que porta per nom "Josep Grau-Garriga, Tapisseries: 1970-2011", es poden veure 18 tapissos del desaparegut artista santcugatenc que repassen la seva evolució amb aquest art.

L'acte inaugural se celebrava el 10 de setembre. Un acte al qual van assistir-hi crítics d'art, col·leccionistes, i representants de la família santcugatenca, així com la tinenta d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Sant Cugat, Carmela Fortuny i la critica catalana Pilar Parcerisas, bona coneixedora de l'obra i autora de diversos treballs sobre l'artista santcugatenc.

La mostra s'inaugurava el 10 de setembre a la capital francesa  FOTO: R. Grau

Aquest és el primer cop que l'obra de Grau-Garriga es pot veure en aquesta sala, sent la primera exposició individual de l'artista Sant Cugat a París des del 2010. El darrer cop que la seva obra es va poder veure a la capital francesa va ser amb una exposició col·lectiva al Musée d'Art Moderne de la Ville de París l'any 2013.

Grau-Garriga va ser el màxim impulsor de l'Escola Catalana del Tapís, i és considerat l'exponent més clar de la renovació del tapís contemporani d'Espanya. Ha estat reconegut mundialment com un dels quatre artistes més rellevants de l'art tèxtil, al costat de Jagoda Buic, Sheila Hicks i Magdalena Abakanowicz.

Inspirant-se de jove per l'artista francès Jean Lurçat, amb qui va col·laborar, Grau-Garriga va abandonar el pla bidimensional, allunyant-se de la tapisseria clàssica, i abraça un fenomen creatiu completament nou, que en la dècada dels anys 60 va revolucionar el tèxtil com a obra d'art.

Grau-Garriga va explorar les possibilitats de la textura i el volum, aconseguint un efecte escultòric extraordinari en els seus tapissos, experimentant amb l'espai tridimensional i la monumentalitat.

Josep Grau-Garriga, nascut a Sant Cugat l'any 1929, moria a França, a Saint Mathurin sur Loire, el 29 d'agost de 2011.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem