L'Orquestra Simfònica Sant Cugat estrena temporada ambiciosa

La formació té programats 16 concerts fins a l'abril, entre ells, 6 al teatre de Vilassar de Dalt

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat ha presentat aquest dissabte, 17 de setembre, la temporada 2016-2017. Una temporada, la dels seus 26 anys, a la que arriben amb 616 concerts a l'esquena, i amb 16 concerts programats fins al 23 d'abril de 2017.

Flora Puntos, presidenta de la Fundació Música Simfònica i de Cambra, ha presentat l'acte celebrat a l'Aula Magna de l'Escola Municipal de Música repassant la trajectòria de l'orquestra i fent valdre que la de Sant Cugat sigui una de les 5 orquestres simfòniques de Catalunya. Igualment, Puntos ha anunciat que enguany, Vilassar de Dalt ha contractat l'orquestra santcugatenca per fer temporada a la seva sala amb 6 concerts.

Per la seva banda, el director titular de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat, Josep Ferré, ha estat l'encarregat de presentar la temporada al Teatre-Auditori. Fent un repàs a la trajectòria de la formació, ha destacat que "hem fet moltes coses, i ha estat una experiència increïble. Malgrat tot, seguim amb la mateixa il·lusió, o més".

Pel que fa als concerts d'aquesta temporada, Ferré ha destacat que hi haurà dos concerts en format clàssic, amb solista. El primer, Beethoven & Schumann amb Ayko Fujiki el 3 de novembre; el segon, el Gran Concert Simfònic, el dia 24 de març, amb Albert Guinovart. D'altra banda, hi haurà un concert d'òpera al Teatre La Massa de Vilassar amb la col·laboració de La Lira, i el que encetarà la temporada de l'Orquestra, també a Vilassar amb música des de Verdi fins als The Beatles.

L'acte s'ha celebrat a l'Aula Magna  FOTO: C. Caballé

Tornant a Sant Cugat, el primer concert de la temporada serà Peter Pan, conte musical, el 9 d'octubre. Un concert adreçat a un públic familiar amb el qual col·laboren els Tallers de Teatre Sílvia Servan, i Joan Berlanga en posa la veu. Tampoc faltarà el tradicional concert de Valsos i danses, els dies 27 i 28 de desembre, i tancarà la temporada el també tradicional Concert de Sant Jordi, enguany, amb una clara aposta per les noves tecnologies, el 22 d'abril.

Carmela Fortuny, tinenta d'alcalde de Cultura, ha tancat els parlaments de l'acte de presentació destacant la importància de l'Orquestra Simfònica per a Sant Cugat. Igualment, ha volgut anunciar que l'Ajuntament té una línia de treball per fer que "Sant Cugat sigui coneguda per la música clàssica". "Estem treballant per posar-la al lloc que mereix", ha dit.

L'acte ha finalitzat amb un concert de la pianista Ayako Fujiki qui ha interpretat Serenata Andaluza, de Manuel de Falla; Quejas o la Maja y el Ruiseñor, d'Enrique Granados; i una peça pròpia del disc que acaba d'editar.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem