La casa Armet: la primera casa netament modernista de la ciutat

Situada a l’avinguda de Gràcia, va donar el tret de sortida d’aquest estil arquitectònic a Sant Cugat

El promotor d’aquesta pintoresca finca va ser el barceloní Manuel Armet, qui va encarregar el projecte a l’arquitecte i urbanista Ferran Romeu, que llavors era professor de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona. Parlem de l’any 1898, moment en què l’Ajuntament va començar a expedir permisos d’obra per omplir de cases d’estiueig la zona on començava la carretera de Gràcia.

La casa Armet està construïda amb maó d’obra vista, però té una rica decoració a totes les façanes. Hi ressalten la ceràmica vidriada decorada en gran part amb elements gòtics. La casa, orientada al migdia, té tres pisos i s’hi accedeix a través d’un extens pati.

A la façana que dóna a l’avinguda de Gràcia s’hi poden observar els volums en forma de mòduls de línies rectes amb elements neogòtics i un fris de majòliques de colors. Ferran Romeu va influir-se a l’hora de dissenyar-la en l’edifici d’Els Quatre Gats, projectat només dos anys enrere per Josep Puig i Cadafalch.

 

Elements singulars

Una de les característiques més importants de la casa Armet és la torratxa que s’aixeca a la part esquerra de l’edifici, coronada per teulades estintolades de color blau i per una agulla de trencadís.

Una altra de les singularitats de l’edifici és el pou i el molí que hi ha al jardí. Aquests es van haver de construir l’any següent d’acabar la construcció per la necessitat de proveir-se d’aigua.

També s’hi va fer un dipòsit d’aigua al costat, tots aquests elements encara es conserven i són dels més recognoscibles de la casa. Avui en dia la casa Armet està en ús, habitada per una família.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem