'La filla del mar' tanca el cicle de Lectures a la fresca

La lectura dramatitzada es farà aquest dijous, 28 de juliol, als Jardins del Monestir

El cicle de Lectures a la fresca d'aquest 2016 arriba aquest dijous, 28 de juliol, al seu final. Ho fa amb l'obra La filla del mar, seguint amb l'homenatge a Àngel Guimerà. La representació serà a les 22 hores, als Jardins del monestir - Espai dels Castanyers.

L'obra, amb dramatúrgia i direcció de Dolors Vilarasau, es va estrenar la primavera de l’any 1900, i pertany a l’etapa de plenitud d’Àngel Guimerà, quan s’obre a les noves tendències del teatre europeu i incorpora elements realistes i naturalistes que no estaven presents en el seu teatre anterior, d’arrel romàntica.

En La filla del mar, de la mà dels personatges protagonistes (l’Àgata, la Mariona i el Pere Màrtir), ens endinsem en una poderosa història d’amor situada en un entorn mariner. Però, per damunt de tot, l'obra és una reflexió sobre la identitat, és a dir, sobre les identitats individuals i col·lectives.

I per això és, també, una obra sobre l’altre i l’acceptació de la diferència, cosa que permet lectures diverses i la converteix en una peça plenament actual.

12a edició de les Lectures

Representació de 'Xècspir', a les Lectures a la fresca de 2015 FOTO: Lluís Llebot

Les Lectures a la fresca d'aquest 2016 s'estrenaven el dijous, dia 7, amb la representació de Les alegres casades de Windsor, de William Shakespeare, amb la companyia Parking Shakespeare. Amb un text traduït, adaptat i dirigit per Marc Rosich, la funció es convertia en un assaig obert abans de la seva estrena al Parc de l'Estació del Nord de Barcelona.

Una representació a la qual van assistir més de mig miler de persones al parc de Ramon Barnils.

El cicle continua ara amb Àngel Guimerà com a protagonista. La tercera cita del cicle fou el dijous, 21 de juliol, amb L'univers poètic de Guimerà a la plaça de l'Alcalde Magí Bartralot.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem