La Fira de les Portadores recorda el Sant Cugat rural

Sant Cugat ha recuperat enguany la Fira de les Portadores

Sant Cugat ha recordat el seu passat agrícola i rural durant tot el cap de setmana, 29 i 30 de setembre, amb la celebració de la Fira de les Portadores. L'Ajuntament de Sant Cugat ha volgut recuperar aquesta festivitat, que antigament se celebrava el setembre, en temps de verema, i on la gent tenia la possibilitat de comprar totes les eines necessàries per a dur-la a terme.

"La valoració és molt positiva, la gent ha respòs molt bé per ser la primera edició d'aquesta fira, que abans era la segona Festa Major de Sant Cugat", ha celebrat la tinent d'alcalde de Cultura, Sílvia Solanellas, que ha destacat la participació infantil: "Tenim un patrimoni molt ric a Sant Cugat, però si no és viu, no és res. Quan més aviat el donem a conèixer als infants, millor".

D'aquesta manera, centenars de santcugatencs i santcugatenques han pogut conèixer de primera ma com era aquell Sant Cugat. Ho han fet a través d'activitats de tot tipus que s'han celebrat al Celler Modernista.

Bastoners de Sant Cugat FOTO: Bernat Millet

Bastoners de Sant Cugat FOTO: Bernat Millet

El Celler, centre neuràlgic

El Celler Modernista, que antigament era el símbol del vi a Sant Cugat, ha estat el punt de trobada per la Fira de les Portadores. "El Celler és una joia", ha apuntat Solanellas, que ha explicat que en els pròxims mesos un local de la plaça esdevindrà el Vilab: "Serà un centre d'interpretació del vi i donarem a conèixer el patrimoni vitivinícola de la ciutat. Serà un lloc on passaran moltes coses, el Celler ha de ser el punt de referència del món del vi".

Per la tinent d'alcalde de Cultura, la continuïtat de la Fira de les Portadores està garantida.

 DSC3721

FOTO:  Bernat Millet

Dos dies d'activitats

Els més petits han tingut moltes activitats, jocs i tallers per gaudir i aprendre la vida rural. A més, s'han organitzat diverses propostes relacionades amb el món del vi i el menjar de l'època rural. Els santcugatencs i santcugatenques han pogut tastar el vi del seu entorn i veure com es feia, justament en el Celler Modernista de Sant Cugat fa dècades.

La cultura tradicional també ha jugat un paper important, amb la 4a Diada de Testes dels Caparrots, i un ball de bastons que ha posat punt i final a la Fira de les Portadores aquest diumenge.

Grup de bastoners a la fira de les portadores. Foto: Bernat Millet.

IMG 8363

Activitats infantil de la Fira de les Portadores FOTO: Paula Galván

 

Matinal infantil. FOTO: Paula Galván

Matinal infantil. FOTO: Paula Galván

 

Matinal infantil. FOTO: Paula Galván

Matinal infantil. FOTO: Paula Galván

 

Diada de Testes dels Caparrots de Sant Cugat. Foto: Bernat Millet.

Diada de Testes dels Caparrots de Sant Cugat. Foto: Bernat Millet.

 

 

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem