La natura i l'arquitectura es donen la mà a la Canals Galeria d'Art

L'artista Ramon Herreros ha inaugurat la seva mostra 'Arquitectures' a l'espai artísitic, que es podrà visitar fins el pròxim febrer

Aquest dimarts la Canals Galeria d'Art ha inaugurat l'exposició Arquitectures del pintor Ramon Herreros. Amb una tècnica d'oli sobre tela i amb el color com a element predominant, Herreros presenta un conjunt d'espais naturals i arquitectònics que ha trobat per Espanya, però sempre en un ambient urbà. "És una sèrie força nova en la qual he plasmat la meva idea de fer una simbiosi entre espais arquitectònics i espais a la natura. Hi ha edificis, arbres... tot conjuntat", explica l'artista.

L'ús de colors vius i diferents als de la realitat (arbres blaus, edificis taronges...) és un dels trets característics de la seva pintura i assegura que és un aspecte que no pot dominar: "El color sempre l'he treballat d'una manera intuïtiva. Així com la composició inicial és tot pensat abans de començar, el color va sortint a mesura que vas treballant. Em surt de dins i no el puc racionalitzar". Herreros destaca que a partir d'un color inicial, es van cridant els uns als altres i es crea "una mena de diàleg amb l'obra".

Sobre els espais escollits, Herreros apunta que tots són llocs que l'interessen: "N'hi ha de trobats a l'atzar o racons que sempre m'han atret molt i he buscat expressament". "Tots són coses a mig fer, una mica en runes i que es veu el pas del temps. No hi ha arquitectura contemporània. M'interessa el pas del temps i com es veu reflectit en la natura i l'arquitectura però també és una cosa intuïtiva, no sabria explicar per què", conclou.

Ramon Herreros
Ramon Herreros (Barcelona 1947) es formà a l'Escola Massana, al Cercle de Sant Lluc i a l'Acadèmia Tàrrega. És integrant de l'Equip Dissenyador gràfic de la revista Destino, responsable de la Filmoteca Espanyola amb seu a Barcelona i fundador, director i editor de la revista Arc Voltaic. A més, és professor de l'Escola EINA

Més informació
 
Comentaris

Destaquem