La nova Oficina Musical La Pua, punt de trobada de músics

Ubicada al Casal TorreBlanca, l'oficina vol esdevenir un punt de referència assessorant i formant els músics santcugatencs

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Música, el 21 de juny, es presentava a Sant Cugat la nova Oficina Musical: La Pua. Un punt de referència per a músics a la ciutat que té per objectiu assessorar els músics, així com programar propostes musicals i oferir alternatives formatives a aquelles persones que es mouen per un entorn musical.

 

Una oficina ubicada al Casal TorreBlanca que ja està en funcionament, però que estarà en ple rendiment al mes de setembre. L'objectiu: arribar a tots els músics, de totes les edats, siguin professionals o amateurs, per donar resposta a les seves necessitats.

 

En aquest sentit, el músic santcugatenc Oriol Saltor serà l'encarregat de la part d'assessorament de La Pua – Oficina Musical, oferint la seva experiència professional.

Detectar les necessitats

La Oficina Musical està ubicada al Casal TorreBlanca. FOTO: Lali Puig

“Des de l'organització tècnica de la casa s'eleven aspectes per les mateixes inquietuds que tenen els professionals o que poden rebre des dels seus llocs de feina als equipaments culturals”, explica Carmela Fortuny, tinent d'alcalde de Cultura en relació als motius de la creació de La Pua.

 

I afegeix que “també hi ha una clara voluntat política de voler promocionar tot aquesta necessitat tècnica i de la ciutadania, de promocionar-ho; la necessitat es dóna fruit de la interpel·lació constant que ens fa la ciutadania”, conclou.


 

Per Fortuny, “és un projecte que em fa molta il·lusió, primer perquè jo tinc un vincle musical personal i veure que en el meu municipi són capaços de crear una oficina que és pionera, a més a més a tot Catalunya, perquè no ens consta cap altra oficina d'aquestes característiques, és molt gratificant”.

 

Gratificant en el sentit de “poder oferir formació i assessorament, i fer-ho des de la proximitat que s'ha de fer des d'un ajuntament, i amb una matèria que és l'art musical en la que aquí a Sant Cugat tenim una cantera de músics molt i molt bona”, explica.

Assessorament des de la pròpia experiència

Oriol Saltor estrena disc en solitari FOTO: Artur Ribera

“No qualsevol persona podria estar d'assessora d'una oficina municipal, sinó que conjuntament amb el suport que ha de tenir de l'equip tècnic de l'ajuntament, havíem de visualitzar una persona que en sabés molt de tot això”, explica Fortuny referint a Oriol Saltor.

 

I és que el conegut músic santcugatenc és qui assumirà, a partir de setembre, la part d'assessorament de La Pua. “Tot el que ell ha patit i el que ha gaudit des de la seva vessant professional, ho podrà facilitar des del seu coneixement, i des de la seva manera de fer, des d'aquesta proximitat i pedagogia que ja ens ha demostrat sobradament que és capaç de fer”, defineix Fortuny.

 

“Quan m'ho van proposar vaig dir “tan de bo ho hagués tingut quan jo començava”; em fa molta il·lusió perquè crec que és molt interessant, que agradarà i funcionarà. I penso que m'ho passaré molt bé. I m'anirà molt bé també per posar-me al dia!”, explica Oriol Saltor.

Al servei dels músics

Els músics tenen un punt de referència amb La Pua. FOTO: Estefania Bedmar

“Aquesta oficina ofereix una part de programació, dels equipaments de la xarxa, que se centralitzarà des d'allà”, apunta Saltor. “També hi ha uns espais d'assaig, i la part d'assessoria que és el que porto jo”, afegeix.

 

I el més important per Saltor, un espai obert a tothom. “Qualsevol persona que sigui músic, sigui professional o amateur, que tingui qualsevol dubte sobre qualsevol qüestió musical, ho pot preguntar. Des de temes de contractes, fins a drets d'autor, o on aconseguir un equip de so. Qualsevol cosa”.

 

“És un suport, perquè moltes vegades la gent que es dedica a la música es troba molt penjada perquè no sap moltes coses i no saben on trobar aquesta informació”. Aquest és l'aspecte al que es vol donar resposta des de La Pua.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem