La Plataforma d'Artistes es reivindica apostant per la professionalització

La Plataforma Assembleària d'Artistes de Catalunya presenta la seva activitat a Sant Cugat al centre d'Art Maristany

La Plataforma Assembleària d'Artistes de Catalunya (PAAC) s'ha reivindicat com a ens aglutinador d'artistes i treballadors de la cultura en la defensa de la seva professionalitat i els seus drets laborals. Ho feien durant la presentació de l'associació que s'ha fet aquest dimarts, 7 de febrer, a Sant Cugat davant una vintena de persones. Un acte celebrat al Centre d'Art Maristany en el qual l'associació ha reivindicat el paper dels artistes i la seva professionalitat explicant les línies de treball amb les que canalitzen la seva activitat.

Una Plataforma que naixia fa poc més d'un any i que ja compta amb prop de 250 socis registrats, que es va crear "per la necessitat que existís una plataforma que aglutinés els artistes i treballadors de l'art de Catalunya per lluitar pels drets laborals d'aquests", explicava Daniel Gasol.

La feina de l'associació s'articula de manera assembleària a partir de cinc comissions. D'una banda, la Comissió de Serveis encarregada de gestionar els serveis que reben els socis. La segona Comissió és la de Territori, vetllant per aglutinar les necessitats dels artistes segons el territori en què es troben. La Comissió d'Acció Política, per la seva banda, elabora els documents per crear xarxa amb les administracions públiques, mentre que la Comissió de Bones Pràctiques esdevé el referent a l'hora de plantejar qüestions sobre drets laborals, entre d'altres. Finalment, la Comissió d'Educació, que treballa en la línia de combatre les deficiències artístiques del sistema educatiu català.

Una plataforma "transversal i intergeneracional", ha remarcat Nora Ancarola, per poder abraçar el ventall de necessitats que se'ls plantegen als socis, així com "independent", finançada per les aportacions pels socis.

Amb tot, compta amb el suport de l'administració, amb subvencions que serveixen per elaborar projectes concrets adreçats a ampliar la informació de què disposa l'associació i la Generalitat a l'hora de fer front a les deficiències detectades, com ara l'observatori de les Bones Pràctiques.

L'Associació disposa d'una pàgina web on aquells artistes o treballadors de l'art que estiguin interessats poden consultar la tasca i com associar-se.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem