La poesia envairà Sant Cugat del 16 al 23 d'octubre

Gerard Vergés, Raimon, Jaume Subirana, Jordi Bosch i Miquel Desclot són alguns dels personatges destacats al 11è Festival de Poesia de Sant Cugat

El diumenge 16 d'octubre es donarà el tret de sortida a una setmana de poesia amb l'acte inaugural del Festival de Poesia de Sant Cugat, que tindrà lloc al Teatre-Auditori a les 12 hores. El poeta d'honor de l'onzena edició del Festival, el tortosí Gerard Vergés, assistirà a la inauguració, on se li farà un acte de reconeixement. L’actor Jordi Bosch recitarà poemes de l’autor i Montse Castellà i la Factoria Mascaró li dedicaran el muntatge Lo meu poble. El mateix diumenge s’inaugurarà l’exposició Gerard Vergés, una veu pròpia, que es podrà veure fins al 30 d’octubre al vestíbul de la Biblioteca Central Gabriel Ferrater i que és una porta d’entrada al món del poeta d’honor.

El dia 17 d’octubre, el restaurant El Mesón acollirà a partir de les 21 hores la presentació del llibre de Jaume Subirana Una pedra sura, guanyador del 10è Premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater. Elvira Prado oferirà una lectura de poemes de Subirana i Ferrater. El teatre també tindrà el seu protagonisme en el Festival i el dia 20 la Casa de Cultura serà l'escenari de l'obra El jardí de les malícies, basat en el llibre de Miquel Desclot. El 21 d'Octubre, el s'oferirà el muntatge Nadir de Quim Español al Casal de Mira-sol. El dia 22 a les 16.30 hores, Coll Favà acollirà el recital El barri dels poetes, una trobada poètica al barri de poetes de Sant Cugat, enguany dedicada a Joan Maragall, que comptarà amb la presència de poetes com Lluís Calvo o Gerard Vergés.

El dia 22 a la nit, el Teatre-Auditori ha programat un recital antològic del Raimon, que inclourà cançons pròpies juntament amb els versos, musicats per Raimon, d’altres poetes. El mateix dissabte, tindrà lloc l'afterhour poètic al Casal de Joves de Torreblanca amb Josep Pedrals, Sílvia bel, Khalid El Mokhtari i Núria Martínez. El Festival clourà amb un dels actes més especials d’enguany: un recital que es farà al Museu de Sant Cugat diumenge 23 on sis premis Carles Riba faran un recorregut pels versos de Vergés.

Durant tota la setmana que duri el Festival, hi haurà recitals a les galeries d’art, presentacions en llibreries, teatre i exposicions.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem