La Trobada Nacional de Bastoners portarà 2.000 persones a Sant Cugat

L'activitat serà la cloenda dels actes, sense comptar amb la Festa Major, de la celebració dels 25 anys dels Bastoners de Sant Cugat

Prop de 2.000 persones se citaran a la 42a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya el dissabte, 10 de juny, a Sant Cugat. Així ho ha confirmat Marta Dern, membre de la junta de Bastoners de Sant Cugat, aquest divendres, 31 de març, a la tarda, a la Casa de Cultura. A més, també s'ha presentat el cartell d'aquest esdeveniment a la ciutat.

La trobada tindrà lloc al parc de Ramon Barnils i les cercaviles aniran al voltant del centre de la ciutat. Es rebran les colles a partir de les 15 hores i a les 17.05 hores s'iniciaran els recorreguts després d'una tronada d'inici. Després dels parlaments protocolaris, a les 19.15 hores, hi haurà una ballada conjunta. Ja a les 20.30 hores tindrà lloc el sopar popular que anirà acompanyat d'animació. També hi haurà una mostra fotogràfics, i es preveu fer una mostra d'entitats de cultura popular de la ciutat. Per finalitzar la jornada, a les 23 hores, està previst un concert.

D'altra banda es farà un "grafiti bastoner", que s'emmarca dins del projecte 1, 2, 3 Graff, amb el qual l'Ajuntament posa a disposició dels creadors pictòrics, murals i urbans, espais per a poder treballar i donar a conèixer aquestes disciplines. Segons Dern "la idea és posar-lo al parc de Ramon Barnils".  

Hi haurà 4 recorreguts

Marta Dern ha assenyalat que la voluntat es que sigui una trobada "una mica innovadora", ja que "hi haurà 4 recorreguts sense parada amb un principi i un final al mateix punt, i la nostra idea és que les colles s'organitzin dins del recorregut".  

Pel que fa als recorreguts, les 4 cercaviles passaran pel centre de la ciutat. Hi haurà 3 que passaran pel Monestir de Sant Cugat i la quarta passarà per la plaça Barcelona i pel carrer Santa Maria. La idea principal, segons Dern, és que "hem intentat que les cercaviles passessin pels carrers més bonics i concorreguts de Sant Cugat un 10 de juny". A més, ha afegit que "hem estudiat que sigui una distància assequible per a les colles".

Un esdeveniment important

Cartell de la trobada

La santcugatenca ha explicat que un dels objectius principals és "que participin 80 colles, ja que actualment a la Coordinadora hi ha 83 colles" i que "arribar a les 80 colles és un repte però ho aconseguirem". 

Carmela Fortuny, tinenta d'alcalde de Cultura i Promoció de la ciutat, ha afirmat durant la presentació que "aquest esdeveniment és molt important per la ciutat, perquè et situa a Catalunya, i serà un esdeveniment no només per la quantitat de gent que hi participarà, sinó perquè estem parlant d'una de les parts de la cultura popular de la nostra ciutat que té més anys i molta tradició des de fa molt de temps".  

Per concloure l'acte, Dern ha afirmat que "podria dir que som de les colles més grans de Catalunya" ja que "a Sant Cugat som 146 bastoners i 80 són nens".

Es necessiten voluntaris

Dern ha destacat que es necessiten uns 200 o 300 voluntaris de tot tipus "per a que acompanyin a les colles durant tot el recorregut, que els acompanyin als punts d'aigua per a que les colles estiguin hidratades, voluntaris pel sopar, entre d'altres".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem