Les Gitanes revolucionen el ball

Sota el lema 'Gitanes a l'alça, la revolució es calça' la Comissió de Gitanes proposa un canvi en la coreografia del ball

Deu anys després d'organitzar el ball de Gitanes, la Comissió de Gitanes ja escalfa motors per a la celebració d'aquesta cita, que tindrà lloc dissabte 25 de febrer, dins la celebració de Carnaval.

L'edició d'enguany arriba amb la principal novetat del canvi de coreografia pel que fa al ball de les noies. Tal com explica el membre de la comissió Arnau Marimon "Gitanes és una tradició viva que evoluciona. Hem pensat que era un bon moment per fer un canvi en el ball, sense perdre la riquesa de passos que ja tenia. Intentarem que sigui un paper més rellevant, i s'equipari al que fa l'home. Sense perdre els passis propis de la dona, hem afegit punts molt semblants als que fa l'home". Precisament, per aquest canvi, Marimon ha proposat a tots els balladors i balladores que ja coneixen els passos que enguany s'apuntin abans, per aprendre els nous.

Els assajos de Gitanes començaran dimecres 2 de novembre a les 22.00 h de la nit i fins a les 23.30 h, al vestíbul del Teatre Auditori. La comissió tancarà les inscripcions el 15 de desembre, per poder organitzar bé els quadres. Ja la primera setmana de febrer l'assaig es farà al pavelló, i les altres a la plaça d'Octavià per preparar correctament el ball. A més, en els pròxims dies, la Comissió de Gitanes penjarà, a través del seu canal de youtube, nous vídeos tutorials del ball.

Pel que fa a la ubicació, Marimon ha detallat que hi ha "un etern debat" a la comissió amb aquest aspecte. "Ens agrada que es faci a la plaça d'Octavià i que creiem que és on s'ha de fer encara. Han sortit diverses opcions, com el canvi de lloc, fer torns o limitar la gent. Però això de limitar no és una opció, perquè volem que balli tanta gent com vulgui".

Finalment, la Comissió de Gitanes també ha detallat que el ball de Gitanetes serà diumenge 26 de febrer coincidint amb el Carnaval Infantil. Els assajos començaran el 28 de gener. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem