Les Lectures a la Fresca reuneixen 3 personatges distingits de l'Europa del segle XX

Aquesta és la 13a edició de les Lectures a la Fresca, organitzades pels Amics de Pedra i Sang

La 13a edició de les Lectures a la Fresca, organitzades pels Amics de Pedra i Sang, reunirà a tres personatges importants de l'Europa del segle XX. 

Enguany, en comptes de ser un monogràfic d'un autor, la directora dels Amics de Pedra i Sang, Dolors Vilarasau, ha optat per tres personatges que tenen un denominador comú, l'Europa del segle XX.  Václav Havel, Josep Palau i Fabre i Picasso. "Penso que aquest any tenim tres persones que des del punt de vista polític, artístic i intel·lectual han sigut capdavanters dins la idea d'Europa. Aquestes tres persones tenien una idea d'Europa del segle XX, la de les dues guerres mundials, la del feixisme, del comunisme, la de l'humanisme, dels drets humans i del progrés artístic i intel·lectual", ha detallat Vilarasau. 

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha destacat que "aquest és un projecte més que consolidat. És un orgull per la ciutat aquesta 13a edició. Quan arriba l'estiu, arriben esdeveniments importants per la nostra ciutat i un d'ells, sense cap mena de dubte, són les Lectures a la Fresca. Una tradició que cap santcugatenc ni santcugatenca es pot perdre".

Per la seva banda el crític d'art i membre dels Amics de Pedra i Sang Eduard Jener, ha recordat que "quan es va plantejar aquesta idea, mai ens hauríem pogut imaginar que passés el que ha passat amb les Lectures a la Fresca". Jener ha aprofitat la seva intervenció per reivindicar "que hi hagi un directori de teatre a Sant Cugat i que una de les premisses d'aquest sigui fer teatre a la fresca". 

El vano característic d'aquesta edició de les Lectures a la Fresca és obra de Katia Alavedra. L'artista santcugatenca és exiliada política. Alavedra va néixer a Praga i es va haver de refugiar a Suïssa durant la invasió soviètica. L'obra del vano, és una de les primeres obres de l'artista i representa a la seva filla llegint a la fresca. 

Lectures a la fresca 2017

Enguany la cita oferirà tres sessions:

  • La Retirada (Václav Havel) - Dimarts 4 de juliol a les 22.00 h al parc de Ramon Barnils
  • Don Joan (Josep Palau i Fabre) - Dijous 20 de juliol a les 22.00 h als Jardins del Monestir- Espai dels Castanyers
  • Homenatge a Picasso (Josep Palau i Fabre) - Dijous 21 de setembre a les 22.00 h a la plaça de l'Om. 

Amb La Retirada els espectadors podran gaudir d'un format proper, sense escenari. L'obra és una autobiografia de Havel que ve carregada de sentit de l'humor i on es tracten temes com la corrupció, el poder de la premsa, les destrosses ecològiques, entre altres. 

Per la seva banda, Don Joan, narra la història del noi masclista i que li agrada molt anar amb dones. Seran petites escenes de diverses obres. Una representació que comptarà amb 13 actors i molts personatges. 

Finalment, Homenatge a Picasso fa un recorregut per Europa a través dels quadres de Picasso. En aquesta representació s'introdueix la música, amb un cor de noies. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem