El llargmetratge de 'Harta' de la directora Júlia de Paz es gravarà a Sant Cugat

La guardonada als Premis Gaudí per 'Harta' ha signat El Llibre d'Honor de Sant Cugat a l'Ajuntament

El curtmetratge Harta de la directora santcugatenca Júlia de Paz ha guanyat el Premi Gaudí en la seva categoria. Escrit per ella mateixa i per Núria Dunjó, tracta la història d'una nena que en el dia del seu 12è aniversari és obligada a veure el seu pare en un centre de trobada familiar, a causa de la sentència de violència de gènere que aquest té sobre la seva mare.

De Paz ha passat per l'Ajuntament de Sant Cugat per signar El Llibre d'Honor de Sant Cugat i ha explicat als mitjans com va ser el rodatge: "Vaig anar a València i vaig conviure amb ella (l'Anna, l'actriu). És un tema molt cru, exposes a l'actriu a situacions complicades, el més important és crear un espai de seguretat i escolta a aquesta nena i, si vol parar, parem." 

Més info: Júlia de Paz, la directora que està viatjant per tota la península amb la seva òpera prima

També ha parlat del llargmetratge que farà a partir del curt i que té intenció de gravar a Sant Cugat: "El llarg que estic escrivint ara és la continuació del curt, continuaré amb el tema de la violència masclista, però des d'un punt d'una violència més psicològica, per defensar que la violència va més enllà". De Paz reivindica que en l'àmbit judicial s'haurien de valorar tota mena de violències masclistes, no només les físiques.

Pel que fa al premi, la santcugatenca confessa que no s'ho esperava i agraeix que es valori la seva feina i la de tot l'equip. "Si gràcies a aquest premi hi ha més oportunitats i ofertes de feina, és el millor regal que em poden fer".

Júlia de Paz signant el Llibre d'Honor de Sant Cugat.

Júlia de Paz signant el Llibre d'Honor de Sant Cugat.

 

Júlia de Paz amb l'alcadessa Mireia Ingla.

Júlia de Paz amb l'alcaldessa Mireia Ingla.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem