Les llibreries es reinventen per superar la crisi del coronavirus

Seguir proporcionant llibres als lectors i lectores santcugatenques és la prioritat

Les mesures decretades per aturar l'expansió del coronavirus ha obligat a les llibreries santcugatenques a abaixar la persiana. Una situació que, com en molts altres sectors comercials, ha portat als diferents establiments a buscar alternatives per seguir proporcionant llibres als seus clients.

Des del Pati de Llibres, el Celler de Llibres i Alexandria Llibres s'ha optat per oferir servei de llibres a domicili, o buscar un punt de recollida d'aquests.

Alexandria Llibres, al carrer de Villà, té aquests dies la persiana abaixada, com totes les llibreries de la ciutat. Amb tot, aposten per fer arribar els llibres als lectors i lectores a les seves llars. Per fer-ho possible, cal contactar amb la llibreria per telèfon, al 615 572 273 o per correu electrònic a mail@alexandriallibres.com, on també atendran dubtes i consultes dels lectors.

D'altra banda, per agilitar el servei, la botiga d'aliments naturals Coco Superfood Market, just al costat d'Alexandria, ofereix servei de recollida de llibres, de 10 a 13 i de 17 a 20 hores.

 

El Celler de Llibres ha hagut de tancar les seves portes "fins a nou avís", tal com recorden a la seva pàgina de Facebook. Amb tot, s'han marcat com a objectiu que cap persona es quedi sense lectura aquests dies de confinament, i per això ofereixen als santcugatencs i santcugatenques la possibilitat de servir-los llibres a domicili.

Així, es pot contactar amb la llibreria a través de Whatsapp (620 662 322), per correu electrònic o via Twitter.

Per la seva banda, El Pati de llibres, especialitzada en literatura infantil i juvenil, ha iniciat un servei de comandes via WhatsApp. Així, qui ho desitgi, pot fer la seva comanda al número de telèfon 644 570 549, i posteriorment recollir-ho a l'estanc del carrer Santa Maria, de 9 a 14 hores i de 17.15 a 20 hores. Igualment, ofereixen la possibilitat de rebre'ls a casa per missatgeria. Un servei que se suma als ja habituals de servei de compra en línia a la pàgina web de la llibreria o per correu electrònic. Amb tot, ja avisen que el lliurament pot trigar més del que és habitual.

Objectiu: Seguir fomentant la lectura

Les llibreries volen seguir fomentant la lectura tot i el tancament obligatori dels seus establiments. No solament amb la possibilitat d'adquirir llibres de forma presencial, sinó amb altres iniciatives.

Així, El Pati de Llibres ha iniciat dos concursos. El primer és el Concurs literari #joemquedoacasa per a alumnes de primària i secundària, que proposa als infants explicar aventures a casa en els seus microrelats d'entre 100 i 400 paraules (depenent de la categoria). Així, s'estableixen diferents categories per edats, i els relats es poden presentar fins al 30 de març per correu electrònic a pati@patidellibres.com. El guanyador de cada categoria s'emportarà un lot de llibres.

D'altra banda, han organitzat el Concurs de dibuix #joemquedoacasa per a nens i nenes de 0 a 6 anys. En aquest cas, els infants han de dibuixar el que més els agrada fer quan estan a casa. Les creacions també s'han d'enviar per correu electrònic mentre duri el confinament.
En tots dos casos, podeu consultar les bases completes a la pàgina web de la llibreria.

A més, proposen diferents activitats i recomanacions a través de la seva pàgina de Facebook i a Instagram.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat

Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.

  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Sant Cugat i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic
  • També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat.
  • I cada divendres als carrers de Sant Cugat en format paper.
Més informació
 
Comentaris

Destaquem