Martínez i Sabaté: "Per Carnaval, s'hi val tot, sempre amb seny i responsabilitat"

Lourdes Martínez i Marc Sabaté són la presidenta i el vicepresident de la Comissió de Carnaval

Com es presenta el Carnaval d'aquest 2019?

Lourdes: No hi ha grans novetats, però sí alguna. Principalment a la Crida del Gall, que s'ha fet una crida a músics, que són voluntaris que han vingut i han après la música, feta especialment per la Crida. Hi ha força gent!

Una festa que s'estén de dijous a dimecres. El model pel qual s'aposta els últims anys.

Marc: Carnaval comença en realitat Dijous Gras i acaba Dimecres de Cendra. Volem consolidar aquesta setmana. Consolidar el que tenim, i després mirar de fer coses noves o que vinguin propostes noves.

Per exemple?

Lourdes: Hi ha una proposta, a través de La Pua, que són les nits electròniques per a joves, de 13 a 16 anys, que és una franja que volem ampliar. Enguany entren dins del programa de Carnaval, perquè els nois que ho organitzen van proposar fer-la amb temàtica carnavalera. És una de les coses que ens agraden més, que no només nosaltres programem coses, sinó que ens agrada que hi hagi propostes de fora, per a totes les edats.

No faltaran les activitats estrella, com el Cercatasques. Quina és la temàtica?

Lourdes: Funcionarà igual que els altres anys, i la temàtica d'enguany són els dibuixos animats, i premiarem la millor disfressa individual.

I el Ball de Gitanes!

Marc: Hi haurà més de 300 balladors, però la xifra exacta la sabrem aquell dia. La participació es manté respecte a altres anys, perquè com creixi més, haurem de rebentar una muralla!

Un altre canvi és la coincidència amb Sant Medir, passant Carnaval infantil a la tarda.

Marc: Ens ha portat a fer que les dues coses tinguin el seu protagonisme i el seu espai. Crec que la Comissió som gent del poble, gent que ens estimem la cultura, i, per tant, no ens volem boicotejar uns als altres.

Novetats també Dimecres de Cendra.

Lourdes: Dimecres, al passi de fotos, fem una crida a què la gent pengi les seves fotos a Instagram amb l'etiqueta #CarnavalSantCugat2019, i amb aquestes fotos es farà el passi, perquè sentin que són seves i vinguin a tancar la festa amb nosaltres.

Torna també la revista de Carnaval.

Marc: Sí. Ens agrada molt que enguany hem pogut incloure els districtes, perquè el Carnaval som tots, no només al centre. S'ha de viure Carnaval a tot arreu.

Com li dirien als santcugatencs i santcugatenques que visquin el Carnaval?

Marc: Per la disbauxa, per l'alegria, per tot allò que no poden fer durant l'any, que ho facin aquella setmana! Per Carnaval, s'hi val tot! Però sempre rebutjant qualsevol mena de violència. S'hi val tot, amb seny i responsabilitat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem