Moliner: "Un llibre requereix un esforç que no tothom es mereix"

L'escriptora ha presentat 'Tot això ho faig perquè tinc molta por' davant més d'un centenar de santcugatencs

L'escriptora santcugatenca Empar Moliner no ha deixat ningú indiferent aquest dimecres, 27 d'abril, quan ha presentat Tot això ho faig perquè tinc molta por a Sant Cugat.

Més d'un centenar de persones han acudit a la convocatòria feta pel TOT Sant Cugat a la sala d'audiovisuals del Monestir, per conèixer de primera mà el llibre que ha triomfat aquest Sant Jordi.

Una presentació que ha transcorregut a manera de diàleg de l'autora amb el públic, a qui ha explicat anècdotes, així com els ha recomanat llibres. Llibres que l'han influenciada i d'altres que li han canviat la vida.

Més d'un centenar de persones han acudit a la cita  FOTO: Artur Ribera

Pel que fa a Tot això ho faig perquè tinc molta por, n'ha dit que "és un llibre de contes per adults i amb relats", i ha remarcat que "a Espanya no hi ha massa tradició de llegir contes els adults, però a Catalunya sí". Per aclarir la diferència entre conte i relat, l'autora ho ha comparat amb cançons.

"Si comparem un conte amb una cançó, seria d'aquelles que acabem amb un xim pom, mentre que un relat seria d'aquelles que acaben amb fade-out, que podrien durar i durar", ha aclarit.

Després de l'aclariment, Moliner ha apuntat que llegiria un relat "perquè és la millor manera de què conegueu el llibre", i també ha emplaçat el públic a fer un joc: "per acabar la presentació, us explicaré un conte, no us explicaré el final, i si algú en troba un de millor del que té, el convido a sopar. Podeu endevinar com acaba, però no trobareu un final millor, perquè és el final que ha de tenir", ha concretat.

A l'acte ha assistit també l'alcaldessa, Mercè Conesa  FOTO: Artur Ribera

Després de demanar unes ulleres de llegir al públic, Empar Moliner ha llegit un dels relats del text. En acabar, ha aclarit que "són contes tristos, amb aquesta tragicomèdia que és la vida real".

En aquest sentit, ha explicat que "m'inspiro en el que m'envolta, però no sóc jo", afegint que "adoro el realisme, i agafo molt del que hi ha al meu voltant".

Abans de jugar amb el públic, Moliner ha volgut parlar de l'hàbit de la lectura. "Està clar que les històries ens agraden, perquè mirem sèries, però potser el que falla és el format. Un llibre requereix un esforç que no tothom es mereix", ha concretat.

En acabar l'acte, nombrosos assistents han adquirit el llibre, a qui Moliner els ha dedicat l'obra. L'acte estava organitzat pel TOT Sant Cugat amb el patrocini d'Amat Immobiliària i la col·laboració del Museu de Sant Cugat, Òmnium Cultural i la llibreria Paideia.

Empar Moliner explica el seu vincle amb la literatura

Més informació
 
Comentaris

Destaquem