Mònica Planas publica el llibre 'El petó del capità Kirk'

La periodista santcugatenca ens porta a fer "la volta al món de la televisió en vuitanta històries"

Mònica Planas, periodista santcugatenca i crítica de televisió, publica El petó del capità Kirk. "Són vuitanta històries que expliquen fins a quin punt la televisió pot ser un recurs meravellós per fer un món mes amable. Demostren que la televisió no es innocent i que es filtra en les nostres vides mes del que ens podem imaginar", explica. El llibre de l'Editorial Univers és una revisió i ampliació d'articles de publicats entre el 2015 i el 2019 al Diari ARA. 

La periodista afirma al seu pròleg que "aquesta pretesa finestra de perfecció on se suposa que res no pot fallar i que qualsevol imprevist té un impacte difícil de controlar, amb resultats extraordinaris o catastròfic. Tants cops ens hi he emmirallat, molts cops ens ha retornat una imatge fidedigne del que representem i d'altres ens ha ofert un retrat distorsionat." El llibre ja és el tercer més venut per Alexandria Llibres, en un pòdium compartit amb dues altres de dones (Sílvia Soler i M. Carme Junyent), i està rebent molt bones crítiques per companys i seguidors de la seva feina. "Com a crítica, em dedico a conèixer a fons la televisió i recopilo moltes curiositats". Twitter ja va ple d'anècdotes de la història de la televisió redescobertes a través de El petó del capità Kirk, la volta al món de la televisió en vuitanta històries.

La majoria de contingut contemplat a l'assaig prové de la televisió nordamericana i britànica: "han tingut molta influència. Són països amb una cultura audiovisual més extensa", defensa Mònica Planas. De fer, en una notícia pel Diari ARA, la periodista cita la sèrie Star Trek (protagonista al títol del llibre) com a causant de la primera vegada en què es va adonar del poder transformador de la televisió: "amb el pretext d'una sèrie de ficció, Gene Roddenberry ens parla de valors, de la situació per la que passava EEUU en el moment". La crítica santcugatenca defensa que la televisió no és un mitjà per deixar de pensar, sinó que "sempre ens dóna un missatge i hem de ser crítics." Sobre el futur de la televisió ningú pot predir què passarà però Mònica Planas està segura de que no morirà: "Les plataformes digitals s'enduran part dels formats però la televisió seguirà oferint contingut d'actualitat."

El 23 de setembre sortirà la versió del llibre en castellà amb l'Editorial Catedral del Grup Enciclopèdia. Dimarts 14 de setembre a les 19h Mònica Planas estarà firmant llibres a l'estan de l'FNAC del moll de la fusta de Barcelona, en motiu de la Setmana del Llibre en Català. Per últim, també podrem veure a la crítica de televisió juntament amb el periodista Marc Giró el 21 de setembre a les 19h presentant El petó del capità Kirk a l'Aula Magna de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (carrer Montalegre, 6).

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem