Nou "èxit" de la taula d'Escriptors del TOT Sant Cugat

Més d'un miler de santcugatencs han passat per la Taula d'Escriptors de TOT Sant Cugat per conèixer les novetats en matèria de llibres santcugatencs

La Taula d'Escriptors del TOT Sant Cugat ha tornat a ser un "èxit" de convocatòria un any més. La rambla del Celler ha acollit, durant la tarda d’aquest dissabte 20 d’abril, l’11a edició de la taula, una iniciativa del TOT Sant Cugat, que compta amb el suport de Fundació Fluidra i la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat, la llibreria La Salvatge i les tres editorials santcugatenques Símbol Editors, Editorial Les Hores i Pol·len Editors. La jornada, que ha començat a les 17:30 hores, ha comptat amb una seixantena d'autors locals, la xifra més alta de totes les edicions. Els pots veure tots en aquest enllaç.

Taula d'escriptors 2024. FOTO: Bernat Millet.

Centenars de santcugatencs han pogut gaudir d’una tarda de dissabte enfocada a la literatura local, i és que, durant més de dues hores, han tingut l’oportunitat de compartir un temps amb els autors. Durant aquest temps, els autors han estat firmant llibres i conversant amb els assistents sobre els llibres més destacats editats durant aquest últim any.

La directora general del TOT Sant Cugat, Laura Grau, ha fet balanç de la jornada. "Un any més ha estat un èxit, i enguany hem tingut rècord d'escriptors. Cada any ens sorprenem dels escriptors que hi ha a Sant Cugat. Fa molts mesos que estem preparant la taula, però quan veus el resultat, saps que ha valgut la pena l'esforç i dedicació de tot l'equip a qui dono les gràcies per al feina feta". 

Vallès: "És una gran iniciativa del TOT que serveix com a preludi de Sant Jordi"

L’alcalde de la ciutat, Josep Maria Vallès, ha celebrat aquesta “gran iniciativa del TOT Sant Cugat, que serveix com a preludi de Sant Jordi i permet concentrar els autors que han tret alguna novetat editorial”. Vallès ha reiterat el seu “agraïment a l’equip del TOT Sant Cugat per fer possible aquesta festa des de l’any 2013” i ha expressat el seu desig de què “així continuï sent durant molt de temps”.

Els assistents a aquesta jornada també han pogut escoltar alguns dels autors que han concedit entrevistes a l’escenari principal del TOT Sant Cugat. Un dels entrevistats ha estat Josep Maria Figueres, autor del llibre Valentí Almirall. Quan tot va començar’. L’escriptor i historiador santcugatenc ha destacat la importància d'“acostar els llibres a la ciutadania, i que sigui al carrer” ja que això representa “proximitat”. “Que el TOT hagi emprès aquesta iniciativa mereix tots els elogis, perquè representa que el llibre, que és el coneixement, pugui arribar a la ciutadania” ha afegit Figueres.

Una altra de les autores que ha passat per l’escenari del TOT Sant Cugat ha estat la periodista Cèlia Cernades, que ha escrit Fora de focus: “Aquest és el primer any que participo a la taula d’escriptors i m’ha fet molta il·lusió, fins i tot he demanat festa a la feina per poder venir. El dia de Sant Jordi es focalitza molt en els autors més famosos, en canvi, la taula d’escriptors permet donar visualització a escriptors de Sant Cugat que publica en editorials locals o, fins i tot, en autoedició”.

Laia Vialseca:“Aquesta és una iniciativa molt particular, que només tenim aquí, i els veïns de Sant Cugat no fallen mai.”

Una altra de les autores que ha passat per l’escenari del TOT Sant Cugat ha estat Laia Vilaseca. L’autora del llibre L’illa del silenci’repetia per segon any en aquesta taula d’escriptors, després d’haver assistit el 2022. Vilaseca, una de les autores espanyoles de novel·la negra més reconegudes en l’actualitat, ha afirmat estar “molt contenta de tornar a la taula d’escriptors. He pogut signar molts llibres i  també he tingut l'oportunitat de conèixer a altres escriptors”. L’autora reivindicava la ciutat de Sant Cugat i la seva gent, assegurant que “aquesta és una iniciativa molt particular, que només tenim aquí, i els veïns de Sant Cugat no fallen mai.”

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem