Oberta la 3a convocatòria de residències artístiques de La Unió

Aquest programa acull sis projectes per donar-los espai i recursos

La Unió Santcugatenca, amb el suport de l'Ajuntament, la Generalitat de Catalunya i XarxaProd, obre la tercera convocatòria de residències artístiques del 2022. Una convocatòria que oferirà residència per a 6 projectes durant la temporada de gener a juny de 2023 a la mateixa seu del carrer d'Anselm Clavé.

En aquesta edició, es valoraran les propostes relacionades amb les arts en viu i també aquelles relacionades amb la cultura popular d'arrel tradicional de caràcter innovador.

Es contempla la inclusió, també, de persones o col·lectius que tinguin un projecte iniciat o bé de caràcter emergent. Això significa que no cal que siguin col·lectius o persones formalment registrades: poden ser artistes emergents, col·lectius sense personalitat jurídica, projectes de caràcter emergent (com, per exemple, residències d'investigació) i també propostes per refer o continuar processos de creació ja començats.

El termini de presentació de les sol·licituds és del dilluns 5 de desembre al divendres 30 de desembre i la resolució es publicarà el dilluns 9 de gener. S'hi pot accedir a través del formulari i ja es poden consultar les bases.

Què ofereixen les residències artístiques de La Unió?

Els projectes escollits disposaran de recursos d'espai com les aules de cos, aules polivalents i una sala d'exhibició segons disponibilitat i necessitats. Així com l'espai de bar i pati a l'aire lliure. A més, tindran un servei d'acompanyament a la creació i confecció de projectes artístics, suport a la producció i finançament de les propostes. Finalment, els tres projectes més ben valorats gaudiran d'una dotació econòmica de fins a 500 € per a despeses generals.

Què són les residències artístiques de La Unió?

El programa de residències artístiques s'emmarca dins del viver (espai) de suport a la creació cultural iniciat el 2022 per donar resposta a les necessitats de creadors i creadores, mitjançant la cessió d'espais i de recursos. Dins d'aquest viver és on s'inclou el programa de residències artístiques i pròximament podria albergar altres projectes.

Durant les dues primeres convocatòries, el viver ha acollit prop de deu artistes, tant d'àmbit local com metropolità, dels quals, prop de la meitat han materialitzat el seu procés de creació en mostres work in progress (treball en curs) i espectacles durant el 2022. També s'han pogut teixir sinergies entre l'àmbit d'arts en viu i l'àmbit associatiu en forma de col·laboracions.

En són exemples els espectacles dobles de la Unió Proposa amb la rebuda d'artistes residents, com Enric Casasses i La Minimíssima o el col·lectiu Tirititrans i la Berta Martí i el Pau Arnal.

III convocatòria de residències artístiques de La Unió pel 1r semestre del 2023. FOTO: Unió Santcugatenca

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem