Part dels Cinemes Sant Cugat acolliran l’esperada Sala Polivalent

Cinesa, després de 26 anys, ha decidit deixar de gestionar aquest juliol els Cinemes Sant Cugat de l’avinguda del Pla del Vinyet

A partir de la finalització de la concessió que l’empresa Cinesa té dels Cinemes Sant Cugat (juliol 2018) l’Ajuntament redimensionarà la planta superior de l’edifici per convertir-la en la nova sala polivalent de la ciutat alhora que mantindrà part de l’oferta de cinema a la planta baixa, segons ha pogut saber el TOT Sant Cugat.

D’aquesta manera, l’Ajuntament dona sortida a la demanda de les entitats locals de tenir un espai on fer tot tipus d’esdeveniments. La sala polivalent tindrà una superfície de 486 m2 i un aforament de 900 persones dempeus o 450 assegudes; l’espai permetrà acollir concerts, espectacles de proximitat, congressos, trobades populars o conferències.

Les obres de remodelació, que tenen un pressupost aproximat de mig milió d’euros, començaran el darrer trimestre del 2018, probablement el setembre, i, segons la previsió de l’Ajuntament, estaran enllestides el primer trimestre del 2019. Aquest pressupost també inclou la construcció de dos bucs d’assaig més al Casal Torreblanca; d'aquesta manera es duplicarà l'oferta actual en aquest espai.

Oferir a la ciutat una sala polivalent pública és un dels projectes que estava recollit en el Pla d’Actuació Municipal (PAM) i en el pacte pressupostari acordat entre PDeCAT i ERC-MES el 2017.

Carmela Fortuny: "Creiem i apostem per la cultura com una eina que dóna vida"

Per Carmela Fortuny, tinenta d'alcaldia de Cutura i Promoció de la ciutat, "la voluntat és crear una gran illa d’oferta cultural al centre de la ciutat. Creiem i apostem per la cultura com una eina que dóna vida, dinamitza les ciutats, vehicula i arrela". Paraules de Fortuny que escriu en una carta que publica el TOT Sant Cugat sobre el projecte de la sala multifuncional, la continuïtat de part de les sales de cinema i la seva convivència amb el Teatre-Auditori, l'Escola de Música i el Conservatori i la Biblioteca Central Gabriel Ferrater.

Aquesta sala polivalent no exclou el projecte d’ampliació del Teatre-Auditori amb la construcció de la seva sala B per a programar espectacles de petit format, una ampliació que podria veure la llum un cop acabi la remodelació del Teatre La Unió.  

Tot i la finalització aquest juliol de la concessió de Cinesa i de l’inici d’obres de la nova sala polivalent, l’Ajuntament assegura que no deixarà de fer cinema a les dues sales de la planta baixa de l’edifici. Resta pendent decidir quin serà el model de gestió d’aquestes sales.

CINESA ha decidit, una vegada finalitzada la concessió, tancar la seva etapa a Sant Cugat després de 26 anys. Els canvis en la distribució cinematogràfica, en el consum de productes audiovisuals amb l’eclosió dels ‘video on demand’ i l’oferta ja existent a Sant Cugat, amb 9 sales més a la ciutat, l’han fet prendre aquesta decisió. L'Ajuntament valora molt positivament la relació mantinguda tots aquests anys amb Cinesa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem