Sant Cugat tindrà un Mapa del Patrimoni Cultural

L’Ajuntament i la Diputació de Barcelona van signar a l’octubre el conveni que permetrà iniciar el projecte

L'Ajuntament de Sant Cugat i la Diputació de Barcelona iniciaran l'elaboració del Mapa del Patrimoni Cultural de Sant Cugat aquest mes d'abril, després dels dies festius de Pasqua, gràcies a un conveni entre les dues administracions.

Els mapes de patrimoni serveixen per catalogar tots els elements del patrimoni d'un municipi i per proporcionar a l'Ajuntament una eina de coneixement i gestió que li permeti establir mesures de recerca, protecció, conservació i rendibilització social del seu patrimoni cultural i natural.

En el cas de Sant Cugat, el mapa se centra, especialment, en l'actualització de l'inventari del patrimoni immoble, que permetrà actualitzar i millorar el catàleg de la Revisió del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de Sant Cugat. Aquest Pla és l'eina de planejament que permet gestionar el patrimoni històric de la ciutat per tal de conservar els seus valors culturals, preservant els edificis antics i els trets singulars del paisatge urbà que contenen la història del municipi.

El mapa de Sant Cugat s'integrarà als Mapes de Patrimoni Cultural que la Diputació de Barcelona elabora a la província en col·laboració amb els Ajuntaments. En aquest sentit, el passat octubre es va signar un conveni entre ambdues administracions per aquest projecte. El conveni estipula una dotació econòmica de 30.700€, dels quals la Diputació aporta 12.300€ i l'Ajuntament 18.400€. A partir del mes d'abril, els tècnics de la Diputació i de l'Ajuntament de Sant Cugat coordinaran els treballs de l'equip adjudicatari del projecte. Es preveu que les tasques per elaborar el mapa s'allarguin durant un any.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem