Pep Pujol inaugura l'exposició 'La Festa Major'

El fotògraf local presenta la seva visió de la darrera edició de la festa en una mostra a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater

L'exposició es pot veure fins al 30 de juny. FOTO: Artur Ribera L'exposició es pot veure fins al 30 de juny. FOTO: Artur Ribera
Pep Pujol explica què vol transmetre amb les fotografies. FOTO: Artur Ribera Pep Pujol explica què vol transmetre amb les fotografies. FOTO: Artur Ribera
La mostra està ubicada a la Biblioteca Gabriel Ferrater. FOTO: Artur Ribera La mostra està ubicada a la Biblioteca Gabriel Ferrater. FOTO: Artur Ribera
Des del 13 de juny es pot visitar a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater la mostra Instantànies de Festa Major, l'obra del fotògraf santcugatenc Pep Pujol. Un recull d'imatges de la Festa Major de 2011 que volen explicar la història de la passada edició de la festa passada per la visió subjectiva de l'artista.

Pep Pujol ho explica al TOT Sant Cugat:

Què vol explicar amb aquest recull d'imatges?
L'exposició és un altre registre meu, diferent del retrat en blanc i negre, que em permet fer instantànies, fer un reportatge, fer una història en imatges. En aquest cas, La Festa Major. I és una vessant que també m'atreu, perquè el fotògraf també fa de narrador, però amb imatges, amb un fil conductor.

Una història de la Festa Major 2011...
Sí, però vista d'una manera molt personal. Són un reportatge, però també són una visió molt íntima. El joc de les imatges el tries de manera subjectiva. És el que per a mi li dóna més valor. Explicar una història a partir de símbols que per a tu són importants.

Quantes fotos formen aquesta mostra?
N'hi ha una quarantena exposades, i d'altres que no es van poder ampliar, però que són representatives i estan amb un format més petit a la vitrina. De fer-ne, doncs és difícil de quantificar, perquè aquest tipus de reportatge és molt complicat: tot es belluga, tot és mou, i en vaig fer moltíssimes per poder tenir material suficient.

Amb tot, les seves fotografies passen un filtre molt personal...
Estic format en l'antiga escola, en la fotografia analògica, i sóc bastant selectiu. Tinc l'hàbit d'administrar molt bé els recursos. Abans de fer cada fotografia, la veig. Si hi ha mil imatges, vol dir que jo he vist mil imatges. Hi ha un treball d'una a una, no de disparar a tort i a dret.

Podria dir una fotografia que sigui la més representativa de totes les que va fer?
Si me n'hagués de quedar una, agafaria una que és una paella en la que no es veu el límit de la paella, només l'arròs i els musclos. És com una abstracció de la realitat. O algunes mirades de nens espectadors, que durant els espectacles infantils estan totalment abstrets. O les de les entitats, amb els espectacles que fan... Valoro moltíssim aquestes entitats perquè són els que realment fan l'espectacle de la festa; sense ells no seria el mateix, i també està representat aquí.

És una feina agraïda la fotografia en aquests casos?
Doncs sí. En el meu cas és molt agraïda perquè m'apassiona. És el que he trobat a la vida que m'omple.

L'exposició es pot veure fins al 30 de juny, i compta amb el suport del Diari de Sant Cugat i el TOT Sant Cugat.

Mira el programa de la festa:

Més informació
 
Comentaris

Destaquem