Rècord del Ball de Gitanes amb 400 balladors a la plaça

El tradicional ball de Carnaval a Sant Cugat ha viscut la seva edició més multitudinària aquest dissabte, 22 de febrer

Carnaval de Sant Cugat no seria el mateix sense el Ball de Gitanes. I aquest dissabte, 22 de febrer, han tornat a demostrar que aquest ball té un poder de convocatòria que se supera any rere any. En aquesta edició, han estat gairebé 400 els balladors que han sortit a la plaça, superant els 328 de la passada edició.

Ball de Gitanes de Carnaval. Foto: Bernat Millet.

Aquest any, la plaça d'Octavià semblava realment petita, i des de l'organització han fet una valoració molt positiva, perquè "que cada any segueixi creixent és bonic", tot i que, com apunten, "no deixa d'espantar una mica, perquè no es cap gaire a la plaça, i implica molta feina que ja comencem a fer de cara a l'any vinent", han apuntat Anna Mayol i Nacho Ferrer.

"La plaça impressionava molt", han subratllat, sense marcar-se un límit de cara a pròximes edicions, estudiant la millor manera de fer cabre més gent. "És trencar-nos el cap una vegada tenim la gent inscrita per veure com ens col·loquem, amb l'aprenentatge que portem de la comissió d'anys anteriors, que van fer molta feina i estem gaudint d'això, de la feina que es va fer anys enrere, que els ho agraïm infinit", han destacat. Agraïment també per la implicació dels balladors que, des del mes de novembre, han participat dels assajos.

I és que la força del Ball de Gitanes no para de créixer, havent esdevingut una de les activitats més emblemàtiques de la celebració santcugatenca. Ja a les onze del matí les castanyoles ressonaven pels carrers de Sant Cugat amb les quatre cercaviles de Gitanes que, entre mos i mos, convidaven els santcugatencs i santcugatenques a acudir a la cita a la plaça d'Octavià.

Crida del Gall. Foto: Bernat Millet.

Quatre cercaviles que arrencaven enguany des de la plaça de Victòria dels Àngels, la plaça de Lluís Millet, la plaça d'en Coll, i la Creu Roja, acompanyades pels músics de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat, l'Escola Fusió i Els Ministrers de la ciutat. Cap a les dotze del migdia confluïen a la plaça de Pep Ventura des d'on, després de les pertinents fotos amb el Gall, les parelles de balladors es preparaven per baixar fins a la plaça d'Octavià.

Allí, a la plaça, el Ball de Velles posava el toc crític i d'humor justa abans del Ball de Gitanes. El Gall de Carnaval entrava a la plaça a les 13 hores, i tot seguit, les Gitanes prenien Octavià. Un any més, amb un ball espectacular que feia les delícies del públic, i dels balladors i balladores, que han demostrat que els mesos d'assajos han donat el seu fruit.

Felicitats Gitanes!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem