Màrius Roca, el santcugatenc que balla a casa en el Youth America Grand Prix

El Teatre-Auditori acull la competició de beques de ballet més gran del món

Sant Cugat és l'escenari, des del dijous 5 de desembre i fins al dia 8, d'una de les semifinals del Youth America Grand Prix (YAGP), la competició de beques de ballet per a estudiants més gran del món. Una competició en la qual participa el santcugatenc Màrius Roca, que ha ballat la tarda del 5 de desembre, representant a l'Escola de Dansa Marisa Yudes, on entrena cada dia en un règim semiprofessional, tal com ha explicat el seu pare al TOT Sant Cugat.

El jove dansaire santcugatenc té 10 anys, i va començar a practicar la dansa ara fa un any i mig. El Youth America Grand Prix doncs, és una gran oportunitat per a ell, ja que podria rebre una beca per anar a alguna de les escoles de ballet més prestigioses del món, com a Londres o a París.

Màrius Roca en el Youth America Grand Prix. FOTO: Yves Dimant

Màrius Roca en el Youth America Grand Prix. FOTO: Yves Dimant

El sistema de competició i les beques

La competició compta amb 432 participants, de 9 a 19 anys, i provinents de 35 països, que competeixen en les diferents categories en les modalitats de dansa clàssica i contemporània. La semifinal al Teatre-Auditori de Sant Cugat forma part de les semifinals que el YAGP fa a tot el món, i només 12 dels participants arribaran es trobaran a la final de Nova York l'abril del 2020.

Membres del jurat del Youth America Grand Prix. FOTO: Yves Dimant

Membres del jurat del Youth America Grand Prix. FOTO: Yves Dimant

De totes maneres, cal destacar que les beques no es decideixen únicament des dels paràmetres de competició, ja que paral·lelament els participants gaudeixen de classes magistrals, on el jurat observa la seva vàlua i pot decidir atorgar-los una beca.

Així, a Sant Cugat, de dijous a dissabte tenen lloc les competicions de clàssic i contemporani dividides per edats. També hi ha les proves de Pas a Dos i Grups. Diumenge se celebra la Ronda Final de les modalitats de junior i sènior, d'on en sortiran els guanyadors. El YAGP es clourà amb la gala dels premis diumenge a la tarda, on es coneixeran els guanyadors i quines beques obtindran.

 
Comentaris

Destaquem