Carles Martínez enceta el cicle Tertúlia amb Amics 2015

La 9a edició de les xerrades volen ser un homenatge als 'cafès d'Europa'

Carles Martínez, Marta Pessarrodona, Xavier Bosch, Raül Romeva i Diana Garrigosa seran els protagonistes de la 9a edició del cicle Tertúlia amb Amics. El cicle s'ha presentat aquest dilluns, 23 de març, al restaurant El Mesón.

Les xerrades les organitzen els Amics de Pedra i Sang amb el suport de Diari de Sant Cugat i el Restaurant El Mesón.

L’acte de presentació ha comptat amb la intervenció de la presidenta d’Amics de Pedra i Sang, Dolors Vilarasau, l’actual propietari del Mesón Xavier Vendrell, i Roser Casamitjana, Toni Ramon i Xavier Tor, membres de la junta d’Amics de Pedra i Sang.

Els cafès d’Europa

Vilarasau ha introduït la presentació amb la referència al llibre de George Steiner “La idea d’Europa, que, segons explica “no parla de l’Europa econòmica ni política, sinó que es centra en una de les idees principals d’Europa, on realment s’ha fet la cultura, l’art, la civilització, ha estat en els cafès”. “El Mesón podria ser un dels cafès d’Europa, com a cafè de tertúlies i literari i amb una figura que és en Gabriel Ferrater”.

Així, la presidenta d’Amics de “Pedra i Sang” ha presentat el conjunt de tertúlies que composen aquesta 9a edició de la Tertúlia amb Amics, un esdeveniment que, explica Vilarasau, “pretenen ser una idea d’homenatge d’aquests espais que destil·len cultura i humanitat”.

Les tertúlies

Aquest any les tertúlies dibuixen un ventall cultural creatiu i variat que compta amb la participació de l’actor Carles Martínez, que farà una reflexió, el 27 de març a les 19.30 hores, sobre la necessitat de la “catarsi” en l’era tecnològica.

La poeta i assagista Marta Pessarrodona parlarà, el 27 d'abril a les 19.30 hores, de les tertúlies d’abans i de la figura humana de Gabriel Ferrater.

En un canvi d’enfocament reflexiu, el periodista Xavier Bosch parlarà, l'11 de maig a les 19.30 hores, des de l’ambit de la comunicació, sobre l’efecte de les noves tecnologies en el món del periodisme.

El 21 de maig a les 19.30 hores el polític i escriptor Raül Romeva enfocarà una reflexió sobre la crisi social i personal actual des del llenguatge aborigen, fent referència al context de la Sudàfrica de Mandela.

Finalment, l'11 de juny a les 19.30 hores, Diana Garrigosa, presidenta de la Fundació Pasqual Maragall, protagonitzarà una tertúlia enfocada en el dia a dia en la vida d’un malalt d’Alzheimer, analitzada des de la visió personal.

Un acte proper

“Com cada any, el berenar que se servirà en cada tertúlia haurà estat triat pel mateix tertulià. Així ens allunyem una mica de la conferència i busquem una relació més humana”, explica Vilarasau.

Tot i la demanda que van tenir les tertúlies l’any passat, que els permetria realitzar-les a un espai més ampli i potser més rendible, “perdria l’encant fer-ho en un lloc més gran”, diu Vendrell, “aquesta és una cosa que fem per amor a l’art, sacrifiquem el fer-ho amb més gent per fer una tertúlia d’amics pròpiament dit, una cosa més privada

Les entrades per les tertúlies tenen el preu de 7 euros i de 4 euros per als socis d’Amics de Pedra i Sang.

 
Comentaris

Destaquem