Sant Antoni pren el poder de Sant Cugat

Les entitats de cultura popular de Sant Cugat han celebrat la festa de Sant Antoni

Sant Cugat ha reviscut les seves tradicions amb la celebració de la festa dels Foguerons, la prèvia de la rua dels Tres Tombs Sant Antoni. Entitats de cultura popular han sortit al carrer aquest dissabte i sant Antoni ha pres el poder de la ciutat per recordar el passat del poble. Un cercavila amb diables, caparrots, trabucaires, geganters, bastoners o sardanistes ha recorregut els carrers de la ciutat per encentar la celebració.

Demostració de la preparació dels guarniments d'un carro de traginer dins el mercat. FOTO: Ale Gómez

Un cop a la plaça de Barcelona, sant Antoni ha vençut als Diables i s'ha dirigit a tots els santcugatencs. "Aquesta ciutat, que cada dia és més gran, té la capacitat de preservar tradicions com aquestes. No ho podem deixar perdre, Sant Cugat combina la modernitat amb aquestes tradicions", ha destacat l'alcaldessa, Mireia Ingla.

La festa dels Foguerons ha servit també per proclamar la Creu Roja de Sant Cugat-Rubí-Valldoreix com els banderers de Sant Antoni per aquest 2023. "Celebrem enguany el centenari i tenim un privilegi enorme de poder portar la bandera de Sant Antoni", ha celebrat el president de l'entitat, Lluís Carreras.

D'aquest manera s'ha donat el tret de sortida al cap de setman de Sant Antoni a Sant Cugat, que tindrà com a plat fort la rua dels Tres Tombs el diumenge 22 de gener. 

Més info: Els Tres Tombs i la Festa dels Foguerons aquest cap de setmana a Sant Cugat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem