Sant Cugat es banya amb foc amb l'Encabronada dels Diables

Els Diables inunden Sant Cugat amb foc durant de l'Encabronada i amb el Boc de Can Vernet com a protagonista

Els Diables de Sant Cugat han encès la ciutat amb un correfoc de bèsties i un impressionant bany de foc aquest dissabte 27 d'abril. Ha estat el moment àlgid de l'Encabronada, la gran festa del foc dels Diables que se celebra durant tot el cap de setmana a Sant Cugat.

 

Al voltant de les 21 hores, els Diables han començat el correfoc de bèsties a la plaça de l'U d'Octubre i han iniciat un recorregut pel centre de Sant Cugat. Ho han fet amb el Boc de Can Vernet i acompanyats del Drac i diables de Can Sant Joan de Montacada i Reixac, la Carpa Juanita i porró de Vilanova i la Geltrú i l'Entxuscat de Molins de Rei. Una hora i mitja després, arribaven a la plaça d'Octavià, on s'ha viscut un espectacular bany de foc amb centenars de santcugatencs i molta pirotècnia.

Un bany de foc que serveix per explicar la llegenda del Boc de Can Vernet, la bèstia dels Diables i el gran protagonista de l'Encabronada. Un any més, i ja en van nou, els Diables han omplert els carrers de Sant Cugat de foc amb l'Encabronada, que ja s'ha consolidat com una de les grans festes populars del calendari santcugatenc. 

El correfoc i bany de foc de l'Encabronada FOTO: Mireia Comas

La gran festa del foc

L'Encabronada va començar aquest divendres amb el despertar del Boc de Can Vernet, la gran bèstia dels Diables de Sant Cugat. Durant el dissabte hi ha hagut activitats de tota mena, entre les que ha destacat la plantada de bèsties amb diverses colles convidades, concerts i mostres de percussió.

Més info: El Boc de Can Vernet desperta l'infern a Sant Cugat: l'Encabronada ja és aquí

Diumenge, si la pluja ho permet, s'han programat activitats infantils durant el matí i altres propostes. 

Diumenge, 28 d'abril

  • 9.30 h a 11.30 h. Rodant per les llegendes (Recorregut: Inici a Av. Vollpelleres - Parc de Can Vernet - C/ Carrasco i Formiguera - C/ Salvador Espriu - Pg/ Francesc Macià - Rbla. del Celler - C/ Josep Puig i Cadafalch - Av. de les Corts Catalanes - Camí de Can Calders - Camí de Can Borrell - Av. Pla del Vinyet - Pg. d’Antoni Gaudí - C/ Llaceres - Av. de Gràcia - Rbla. Ribatallada - C/ Sant Jordi - Rbla. de Can Mora - Rbla. de Jaume Sàbat - Rbla. del Celler - Pg. de Francesc Macià- Pl. U d’Octubre.) Ruta en bici pels diferents monuments històrics on es van ambientar les llegendes de Sant Cugat.
  • 11 h. Activitat castellera (Lloc: Pl. U d'octubre). Directe d’1 h del programa pòdcast humorístic “PEUS BRUTS”. Durant el programa es parlarà de les relacions entre les dues entitats i es promourà la propera actuació castellera a Sant Cugat per Sant Ponç, el proper cap de setmana 11-12 de maig.
  • 12 h. Activitats infantils (Lloc: Pl. U d'octubre) Taller de pintar cares, malabars i taller de portar cabretes (bèstia infantil). A càrrec dels Diables de Sant Cugat. Diversos castellers tindran preparades proves per tota canalla que vulgui provar l’activitat. Cost de l’activitat: La voluntat (1€ mínim) Activitat de caràcter solidària. Els diners aniran destinats íntegrament a la fundació Taller Jeroni de Moragas.
  • 17 h. Karaoke (Lloc: Pl. U d'octubre) Karaoke amb micròfons i pantalla amb lletra. Activitat oberta a tothom que hi vulgui participar. (les cançons es podran demanar al mateix moment).
  • 18.30 h. Sorteig de la panera solidària i el crit final de les bèsties: Traca de 200 metres (Lloc: Pl. U d'octubre) Sorteig d’una panera de productes locals . Durant tot el cap de setmana es vendran números a la paradeta de tiquets de Pl. U Octubre i Pl. Octavià per al sorteig d’una panera de productes locals. Els diners aniran destinats a la fundació Taller Jeroni de Moragas. La festa finalitzarà amb una traca de 200 metres de fi de festa.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem