Sant Cugat estrena el Protocol dels Seguicis Festius

El document es va aprovar al ple municipal del mes de maig de l'any 2016

Sant Cugat ha presentat públicament el Protocol dels Seguicis Festius de la ciutat. Un document que regula els seguicis de Festa Major, aprovat pel ple municipal el 23 de maig de 2016, i que ara ha estat editat.

Durant la presentació, celebrada aquest 20 de juny, Eva Tataret, presidenta de la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Sant Cugat del Vallès, ha destacat la importància del protocol perquè "s'entengui què és un seguici" i ha reivindicat la pedagogia al respecte "per gaudir-lo més".

Com ha aclarit Tataret, el document recull la feina feta per les entitats de cultura popular i tradicional des que es va començar a celebrar els seguicis a la ciutat, explicant el paper de cada entitat, així com la seva col·locació, els recorreguts i actituds.

Un document, que ha recordat, "està viu", ja que "s'hi poden incorporar noves entitats i figures". Un exemple és l'addenda que apareix adjunta a la primera edició impresa d'aquest protocol, afegint el Boc de Can Vernet.

Igualment, ha reclamat que el document es cuidi, ja que "és un projecte de ciutat; no fem les activitats per a nosaltres mateixos, les fem per a la ciutadania".

El protocol s'ha presentat aquest 20 de juny. FOTO: C. Caballé

Un aspecte que també ha remarcat Carmela Fortuny, tinenta d'alcalde de Cultura, considerant-lo com "un dels imprescindibles de la Festa Major". En la mateixa línia, ha fet valdre la tasca de les entitats de cultura popular i tradicional, remarcant que "ens agrada", ja que "una ciutat està viva si té cultura popular i tradicional".

El nou protocol regula el seguici d'inici de Festa Major, les albades de Sant Pere, el seguici de Sant Pere i el Ball del Vano i el Ram. El document inclou l'explicació de què és un seguici, així com la seva composició i l'ordre dels seus integrants. Igualment, detalla els recorreguts i els punts d'actuació.

D'altra banda, també inclou un seguit de consideracions sobre el seu funcionament, des del criteri musical, fins als drets i deures de la Comissió de Seguiment dels Seguicis Festius, així com el reglament en cas de modificació o aportació al protocol i recomanacions per al públic.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem