Sant Cugat ja té protocol dels seguicis festius

El document regula els seguicis de Festa Major al municipi

El protocol dels seguicis festius de Sant Cugat ja és una realitat. El Ple municipal l'aprovava aquest dilluns, 23 de maig.

El nou protocol regula el seguici d'inici de Festa Major, les albades de Sant Pere, el seguici de Sant Pere i el Ball del Vano i el Ram.

Un protocol elaborat conjuntament per la Coordinadora d'entitats de Cultura popular i tradicional conjuntament amb l'Ajuntament.

Francesc Picornell, president de la Coordinadora d'entremesos de cultura popular i tradicional de Sant Cugat, ha expressat l'alegria que suposa per a les entitats haver aprovat aquest document. "Al darrere hi ha hagut molta feina, i molts anys de dedicació, i era com una utopia: volíem brindar els seguicis amb l'objectiu de preservar aquesta tradició".

Igualment, Picornell ha destacat la importància que el protocol s'aprovés per unanimitat. "No volíem només que s'aprovés, sinó que s'aprovés per unanimitat, que tots els partits polítics s'ho creguessin. Per nosaltres és una gran satisfacció", ha remarcat.

El protocol es va començar a treballar fa 14 anys, amb Profeslo, l'antiga promotora de festes locals de Sant Cugat, i en els darrers anys s'han intensificat els treballs, treballant-ho conjuntament amb l'Ajuntament.

El text, com afirma Picornell, "no suposa grans canvis; és únicament posar per escrit el que fèiem fins ara, amb l'objectiu de formalitzar-ho". A partir d'ara, la voluntat és "seguir treballant" perquè "en un futur es puguin aprovar nous protocols, com un del Paga-li, Joan més extens, o del que hi pugui haver", explica.

"La voluntat, per part nostra, no és deixar-ho aquí, sinó poder seguir ampliant la formalització de la cultura i les tradicions que tenim", clou Picornell.

Les entitats celebren l'aprovació

Mireu les imatges del ple municipal del mes de maig.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem