contingut promocionat
Amat Cultura

 

Xavier Bosch presenta nova novel·la a Sant Cugat

El TOT Sant Cugat i Òmnium Cultural organitzen l'acte, que es farà al Celler Modernista, el 22 de març

La dona de la seva vida és la nova novel·la del periodista santcugatenc Xavier Bosch. Una novel·la que serà presentada a Sant Cugat, el pròxim dilluns 22 de març a les 19 hores al Celler Modernista, de la mà del TOT Sant Cugat i Òmnium Cultural Sant Cugat, amb el patrocini d'Amat Cultura.

La nova novel·la de Bosch narra com una investigació periodística fa trontollar el fort vincle existent entre 3 germans que viuen a llocs diferents del planeta, creant escenaris i passatges íntims que obligaran a reescriure el passat de la família. Després dels èxits d’Algú com tu (Premi Ramon Llull), Nosaltres dos i Paraules que tu entendràs, amb més de 150.000 exemplars venuts, Xavier Bosch publica el seu desè llibre, una combinació perfecta d’emocions i intriga. La dona de la seva vida combina la intriga i la història de sentiments, els dos móns literaris de Xavier Bosch que han aplegat centenars de milers de lectors en els últims deu anys. 

Et perdràs la presentació?

Les localitats ja estan exhaurides i, per tant, si es vol seguir l'acte es podrà fer a través del canal de Youtube del TOT.

 

Sinopsi

Els Estrada Vilalta són una família com cal, ordenada, impecable. A la casa hi regnen les bones maneres; la veu no s’hi alça mai més del compte. Els tres fills, el Joel, el Rai i la Victòria, són ben educats, afectuosos, i respecten uns pares sense tatxa. Tots tres s’estimen i es donen suport. A l’entorn de la cinquantena, cadascun ha construït la seva vida en una ciutat diferent, tres ciutats a escala humana: el Joel s’ha quedat a Barcelona i dirigeix documentals d’investigació, té un fill adolescent d’una relació anterior i una nova parella amb qui hi posa moltes il·lusions; el Rai és a Copenhaguen, on fa de científic en un museu i conviu amb l’Allan, i la Victòria viu a Estrasburg, on és pediatra i hi té la filla i un matrimoni de llarg recorregut que comença a fer aigües.

Els tres germans es reuneixen a Barcelona per a l’enterrament de la mare. Mentre buiden armaris i s’organitzen per atendre el pare, afloren les confidències. «Quant pesen els secrets?». El Saül, el recent vidu, sent com va envellint inexorablement. Al seu costat té la senyora Lourdes, l’assistenta fidel que ha acompanyat la família durant dècades. Però l’existència de l’octogenari està marcada per la solitud i la nostàlgia després d’haver perdut la Maria, la dona de la seva vida. «S’havia quedat sense esma. Com si, de cop i volta, li haguessin entrat a casa i li haguessin robat la col·lecció sencera de records i li haguessin afaitat cadascuna de les alegries que havia acumulat durant tota una vida de parella». El Joel, immers en una investigació per a un documental sobre nens robats, comença a rebre coaccions. Tindrà a veure amb la seva recerca i la denúncia pública que vol fer, però els delinqüents que l’amenacen aconsegueixen tocar-li la nafra. Amb la col·laboració de la policia i d’un individu molt peculiar, un lladre de llibres, el Joel aconseguirà les proves per acusar el cap de la trama del robatori de nadons i les adopcions il·legals. El preu que haurà de pagar, però, serà molt alt. El secret que es destaparà amb la investigació del Joel posarà en perill la pau de tota la família. De sobte, els fonaments que semblaven més sòlids poden trontollar.

L'autor

Xavier Bosch va néixer a Barcelona el 21 de juliol de 1967. És autor de la trilogia de novel·les del periodista investigador Dani Santana: Se sabrà tot (Premi Sant Jordi 2009 i llibre més venut de 2010), Homes d’honor (2012) i Eufòria (2014). Anteriorment havia publicat els reculls de contes Jo, el simolses (1992) i Vicis domèstics (1998) i la novel·la juvenil La màgia dels reis (1994). L’any 2015 va guanyar el Premi Ramon Llull amb Algú com tu, un èxit sense precedents amb més de 60.000 exemplars venuts i traduïda a set idiomes.

Posteriorment, Nosaltres dos i Paraules que tu entendràs van ser número u de vendes el 2017 i el 2019, respectivament. Periodista de llarga trajectòria, ha estat creador de formats audiovisuals d’èxit com Alguna Pregunta Més, El món a RAC1 o El gran dictat. Ha estat cap de programes de RAC1, director de l’Avui, dels documentals La fleur i Estadi Johan Cruyff, camí dels somnis i dels programes de televisió Un tomb per la vida, Aquest any, cent! i Àgora de TV3. Articulista de Mundo Deportivo, actualment és membre del consell editorial del diari Ara.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem