Sant Cugat respirarà dansa del 19 al 30 d'abril

La ciutat commemorarà el Dia Internacional de la Dansa amb una quinzena d'activitats

Fins a una quinzena d'activitats són les que es proposen a Sant Cugat del Vallès per commemorar el Dia Internacional de la Dansa, que se celebra el 29 d'abril. Les escoles de dansa i l'Ajuntament de Sant Cugat proposen espectacles, classes obertes, i assajos públics de diferents espectacles de dansa del 19 al 30 d'abril. Unes activitats que s'estendran fins al 20 de maig, quan l'espectacle BrincaBros Vibra tancarà la commemoració.

"A Sant Cugat hem aconseguit que tot l'any es respiri dansa", ha remarcat Pep Tugues, director del Teatre-Auditori de Sant Cugat. Tugues ha remarcat especialment la Mostra de Dansa que se celebrarà el 29 d'abril, a les 18 hores, al Parc de Ramon Barnils. "Vam començar modestament l'any 2006 a la plaça de l'Om, després es va traslladar a la plaça de Victòria dels Àngels, i ara se celebra al Parc de Ramon Barnils, sent una fantàstica oportunitat per gaudir de la dansa, amb tota la seva varietat", ha remarcat.

Per part de les escoles han intervingut durant la presentació del programa, celebrada aquest divendres, 31 de març, Rosa Lechon, de l'Escola Sant Cugat, i Dani Curto, de l'escola de Balls de Saló. Per Lechon, la celebració del Dia de la Dansa "és molt important per als alumnes; és el dia", destacant la importància de fer una mostra oberta i gratuïta.

Igualment, ha explicat la participació de 24 alumnes de l'escola durant l'espectacle que Bricadeira i els Brodas Bros oferiran al Teatre-Auditori el 20 de maig. "No és sols important per als que participaran, sinó per a la resta d'alumnes, per veure que algun dia poden arribar a ballar amb una companyia", ha apuntat.

Dani Curto, per la seva banda, ha fet valdre la feina en equip. "Un cop a l'any ens reunim totes les escoles, deixant les diferències, i anem demostrant que anem creant un equip que posa la dansa per sobre de tot", ha dit. "Al final, el que és important és que la gent balli i es pugui expressar", ha remarcat.

Per Carmela Fortuny, tinenta d'alcalde de Cultura i Promoció de la ciutat, la commemoració és la manera de "visibilitzar tots els vessants que té la dansa". En aquest sentit, ha remarcat que "reconeixent que ens queda molt camí per recórrer, Sant Cugat pot treure pit de l'aposta per la dansa, no sols des de l'administració, sinó també des de la societat".

Les activitats s'han presentat aquest 31 de març  FOTO: Localpres

Aquesta és la 13a edició de la commemoració del Dia Internacional de la Dansa a Sant Cugat. En total, s'han previst una quinzena d'activitat, i hi participaran 12 escoles de dansa de la ciutat.

Les activitats previstes són:

  • Tots dansem – 19 d'abril, a les 19 hores, al Teatre-Auditori
  • Assaig obert de Déesses et Démones, amb Blanca Li – Maria Alexandrova – 21 d'abril, a les 18 hores, al Teatre-Auditori
  • Danses de plaça – 21 d'abril, a les 18.30 hores, a la plaça de Victòria dels Àngels
  • Blanca Li & Maria Alexandrova, Déesses et Démondes – 21 d'abril, a les 21 hores, al Teatre-Auditori
  • Una hora de dansa – 26 d'abril, a les 21 hores, al Cafè Auditori
  • Dansa Solidària – 28 d'abril, a les 18 hores, a la plaça del Coll
  • Cronexiones – 28 d'abril, a les 21 hores, a La Tacones
  • Mostra de Dansa – 29 d'abril, a les 18 hores, al Parc de Ramon Barnils
  • Iron Skulls Co. Sinestesia – 29 d'abril, a les 21 hores, al Teatre de Mira-sol
  • Jornada de classes obertes – 30 d'abril, de 10.30 a 14.15 hores, al vestíbul del Teatre-Auditori
  • Assaig obert de Pere Faura. Sin baile no hay paraíso – 30 d'abril, a les 17 hores, al Teatre-Auditori
  • Pere Faura. Sin baile no hay paraíso – 30 d'abril, a les 19 hores, al Teatre-Auditori
  • Assaigs i classes obertes – del 24 d'abril al 5 de maig, a diverses escoles de la ciutat
  • Brincadeira + Brodas Bros. BrincaBros vibra – 20 de maig, a les 21 hores, al Teatre-Auditori
 
Comentaris

Destaquem