Sant Cugat se suma a la commemoració dels 40 anys del Congrés de Cultura Catalana

La ciutat col·laborarà amb diferents accions en la celebració de l'efemèride

Sant Cugat del Vallès se suma a la commemoració dels 40 anys del Congrés de Cultura Catalana. Ho farà afegint-se als actes organitzats per la FCCC (Fundació Congrés de Cultura Catalana) i col·laborant-hi amb diferents accions, després d'aprovador-ho el ple municipal del mes de maig, amb el suport de totes les formacions representades al ple municipal, a excepció del Partir Popular i Ciutadans que hi han votat en contra.

D'aquesta manera, la ciutat col·laborarà en la cerca de documentació sobre el Congrés i compartir-la a través del web www.fundccc.cat. Igualment, s'organitzarà una activitat commemorativa a la ciutat, i es farà una aportació de 500 euros en concepte de donació per contribuir a les activitats de commemoració que desenvolupa la FCCC durant l'any 2017.

Mireu les millors imatges del ple municipal del maig. 

Debat al Ple

Joan Puigdomènech ha presentat la moció. FOTO: Artur Ribera

Joan Puigdomènech, regidor de l'equip de govern i participant del Congrés de Cultura Catalana ara fa quatre dècades, ha estat l'encarregat de presentar la moció. Puigdomènech ha remarcat la necessitat del Congrés en aquell moment, després de "40 anys de dictadura que havien tingut com a objectiu l'anul·lació de la llengua i la cultura catalanes". Per al regidor, commemorar aquesta efemèride és "rebutjar qualsevol forma d'autoritarisme".

Per la seva banda, Pere Soler (PSC), ha valorat la participació de Sant Cugat en el Congrés, organitzant diferents activitats, i Ramon Piqué (CUP-PC) ha remarcat que va ser organitzat per persones que veien la cultura d'una "manera transversal", afirmant que els criteris i objectius d'aquell moment són "vigents avui dia", fent valdre el paper de la llengua com a "element cohesionador".

Èric Gómez, per part d'ERC-MES, ha remarcat la semblança entre el moment en què es va celebrar el Congrés i la situació actual que "demostra que les coses no han canviat tant". En aquest sentit, ha remarcat que "la unitat de la llengua continua qüestionada per l'Estat espanyol", lamentant que "en aquest ple hi ha almenys 4 regidors que volen arraconar i exterminar la llengua i la cultura catalana", per reivindicar la "necessitat" de la commemoració.

Àlvaro Benejam (PP), ha respost a l'acusació dient que "és també la nostra llengua i cultura", i ha anunciat el vot contrari a la moció dient que "tot i a favor de promoure la cultura catalana, això no fa que deixem de desconfiar en els organitzadors, per transformar-ho en un acte de promoció de l'independentisme".

En la mateixa línia s'ha expressat el representant de Ciutadans, Sergio Blázquez, dient que a la pàgina de la Fundació "és evident que fan una tasca política", lamentant que així sigui. ICV-EUiA s'ha mostrat favorable a la commemoració, mostrant el suport "als organitzadors i participants en una època gens fàcil".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem