3 mocions institucionals, 5 aprovades i 1 retirada

El ple d'aquest maig ha durant 3 hores i 40 minuts

El Ple municipal de Sant Cugat ha aprovat aquest dilluns, 15 de maig, 8 mocions, entre elles 3 d'institucionals. Així, el Ple ha rebutjat la discriminació que pateixen les persones del col·lectiu LGBTI a Txetxènia amb una moció institucional, entre altres, la proposta demana que el ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació de l'Estat que investigui els fets i també que faciliti l'asil a persones LGTBI. També insta a la Generalitat de Catalunya a condemnar els fets. 

En paral·lel el Ple municipal ha aprovat també com a declaració institucional un text que vol dotar de canviadors de bolquers, tant per a homes com per a dones, els edificis municipals que puguin dotar-se tècnicament d'aquestes instal·lacions. Així també, la proposta d'ICV-EUIA perquè hi hagi una millor prevenció en la gestió dels residus de la ciutat ha entrat finalment a l'ordre del dia com a moció institucional. La proposta inclou, entre altres, crear una comissió per estudiar com canviar el sistema de reciclatge i estudiarà, especialment, el sistema de porta a porta de Valldoreix per tal de mirar si és positiu implantar-lo en altres zones de Sant Cugat.

Amb el suport de tots els grups menys del grup de Cs i del PP, el Ple també ha donat llum verda a instar al govern espanyol que per la via d'urgència adopti les iniciatives necessàries perquè les administracions locals puguin reinvertir el seu superàvit en les inversions que considerin oportunes amb l'únic límit de no posar en risc l'estabilitat pressupostària.

 

A instàncies de Ciutadans, el Ple també ha donat llum verda a demanar que Sant Cugat tingui servei de pediatria d’urgències les 24 hores del dia durant tot l’any. En aquest punt només s'ha abstingut ICV-EUiA que ha al·legat que s'ha de fer una reforma més global de l'assistència primària. 

La seguretat ha estat una altra vegada protagonista al ple municipal, així, en aquesta ocasió s'ha aprovat una proposta que vol millorar la coordinació entre els cossos de seguretat que tenen competència a la ciutat amb l'objectiu de reduir l'augment de robatoris, entre altres, que s'ha produït a la ciutat durant els últims mesos. 

En paral·lel, també s'ha aprovat elaborar un protocol per lluitar contra les violències masclistes en esdeveniments com ara les festes majors, una proposta que ha tingut el suport de tots els grups polítics, menys en un punt el 4 en què el PP ha votat en contra.Amb el suport de tots els grups polítics menys ciutadans i PP s'ha aprovat una moció de commemoració de la celebració del Congrés de Cultura Catalana.

La moció que s'ha retirat ha estat la d'ERC-MES que volia eliminar tots els noms de carrers amb nomenclatura franquista. La proposta s'ha retirat perquè la comissió del nomenclàtor ja està treballant en aquesta qüestió.

Més temes

En aquest ple s'ha aprovat definitivament el Reglament Orgànic Municipal ( ROM), a més s'ha donat llum verda a què Sant Cugat tingui un Pla Directori de Música Clàssica per tal que la ciutat sigui un referent en aquesta disciplina. A més, també s'ha constituït el Consorci de la Unió, un pas endavant perquè es puguin licitar les obres del nou teatre, un espai que també vol formar part d'aquest nou projecte de posicionar Sant Cugat com un referent en música clàssica.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem